perjantai 25. maaliskuuta 2011

Pysyttekö mukanä näissä käänteissä?

Hevosasiaa riittää.

Meidän ensimmäinen hevonen Horg lill (kylmäveriravuri) sai muutama viikko sitten kaveriksi Oberonin (norlandshest), joka tuli meille kokeiltavaksi. Oberon on melkoisesti Horg lillia pienempi ja joutui hyökkäysten kohteeksi lähes koko ajan. Sillä seurauksella, että Horg lill satutti jalkansa potkun sattuessa jonnekin muualle kuin Oberonin kylkeen. Meidän oli pakko tehdä ratkaisu ja lähettää Oberon sunnuntaina paikkaan, jossa se saa olla muitten samanrotuisten kanssa. Tämä paikka oli sovittu jo sen meille tulon yhteydessä, jos kokeilu ei onnistuisi. Minua välistä säälitti kovasti Oberon, joten ratkaisu oli varmasti oikea.

Horg lillin jalkaa on nyt jouduttu reilun viikon ajan hoitamaan eläinlääkärin lähes päivittäisillä käynneillä ja pelkasimme jo, että jalkaan on tullut isompikin vaurio. Mutta nyt näyttää, että jalka parantuu kumminkin. Käyttämämme elänlääkäri muuten ihastui hepoon niin, että sanoi ostavansa sen meiltä, jos vai ikinä haluamme luopua siitä. Horg lill on uskomattoman kiltti ja kärsivällinen neito.

No,ei tässä kaikki. Eilen meille muutti sitten toinen kylmäveriravuri, Shiva (tai oikealta nimeltään Haga Stjerna). Hän on samankokoinen kuin Horg lill. Eivät ole olleet ulkona vielä yhdessä, kun molemmilla on "piikkikengät" jalassa. Maanantaina tulee kengittäjä poistamaan molemmilta kengät, joten sitten ulkoiluun yhdessä. Tallissa ovat nyt vierekkäin ja eilen näytti menevän hyvin. Haistelivat toisiaan yli aidan. Mutta minkäänlaista potkuilua tms ei tapahtunut. Pitäkäähän peukkuja!

Tässä illalla tallissa otettu todella huono kuva Shivasta ("smaragdisilmän" kanssa). Otan parempia kuvia tänään, kun olen vapaalla muuten koko päivän. Jee!


Oikein hyvää viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Onneksi ei hepon jalka pahemmaksi mennytkään,vaan on paranemaan päin,se on hyvä merkki♥,kaunis smaragdi silmässä:D,ihanan värinen!
  Mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
 2. Kaikki ei vaan tuu juttuun keskenään niin varmasti parempi Oberonille näin. Mutta odotan jännityksellä juttuja ja kuvia tästä uudesta tapauksesta :) Niitä piikkejä sanotaan muuten hokeiksi. Että niillä on hokit kengissä :)

  VastaaPoista
 3. Tansku, me olimme todella jannittyneita kuinka jalan kay, kun elainlaakari sanoi edellisena paivana, ettei hyvalta nayta. Olemme alkaneet pitamaan hepasta niin kovasti, etta olisi ollut ihan kauheaa, jos olisimme menettaneet sen nyt.

  Mila, ihanaa, kun opetat naita sanoja. Hevossanasto on aivan uutta minulle suomeksi. Vaan niinpa on norjaksikin :). Yritan ottaa tanaan kuvia, kunhan kaytamme sita ulkona.

  VastaaPoista
 4. Täällä peukut pystyssä! Toivottavasti edes oppivat sietämään toisiaan, jollei muuten, ettei tarvitse potkiskella. Mutta, sittenhän on se sanonta, että "rakkaudesta se hevonenkin potkii"...

  VastaaPoista
 5. Teitte varmasti oikean ratkaisun. Onko teilla mahd. tehda kahta tarhaa jos namakaan hepat eivat tule juttuun?
  Pidetaan peukkuja, etta kaikki menee hyvin ja paaset selkaan taas pian. Ma kavin Suomenlomalla issikkavaelluksella. Oli IHANAA!!

  VastaaPoista
 6. Voi Oberon-parkaa...Ja Horg Lilliäkin,joka satutti jalkansa.Toivottavasti nyt tulee sitten paremmin toimeen Shivan kanssa,,,,

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti hepat tulevat toimeen keskenään, ihana tuo smaragdisilmä!! :)

  VastaaPoista
 8. Salamasilmä! Komee uusi heppanen:)

  VastaaPoista
 9. On teillä ollut tapahtumaa. Niin se vain on että aina ei hepoilla synkkaa kuten ei meillä ihmisilläkään kaikkien kanssa. Onneksi sovitte että hepan voi palauttaa jos ongelmia tulee. Peukut pystyyn tämän uuden ihanuuden kanssa ja mielenkiinnolla odotellaan kuulumisia miten teillä lähtee sujumaan.

  VastaaPoista
 10. Kaunis tähtisilmä :) Tykkäsin kyllä Oberonistakin, se oli jotenkin vekkulin omapäisen näköinen kaveri.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.