lauantai 24. heinäkuuta 2010

Kasvispihvit

En olekaan muistanut tehdä näitä pitkään aikaan. Lomalla ollessa aivot vapautuvat muistamaan unohdettuja juttuja.

Pariin kananmunaan sekoitetaan raastettuja kasviksia(mulla oli porkkanaa, perunaa, kevätsipulia, broccolia ja kukkakaalia) ja ehdottomasti tomaatti tai pari pieneksi kuutioituna. Lihan ystävät voivat sekoittaa tähän jauhelihaa. Suolaa ja pippuria ja mahdollisesti muita mausteita ja lopuksi paksunnetaan seosta parilla ruokalusikallisella vehnäjauhoja. Paistetaan voissa. Ja nautitaan. Nam!


9 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta! Täytyypä kokeilla. Olen juuri kaipaillutkin kasvispihvien ohjetta mutta en ole vielä tullut etsineeksi. Kiitos ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Maukkaan näköisiä pihvejä.
    Tein lapsenlapselle kasvispihvejä myös punajuuri- ja bataattiraasteesta, hänelle laitoin hieman soijarouhetta proteiinia lisäämään. Kesäheinä tykkäsi.

    VastaaPoista
  3. Lezzie, Yaelian, nämä ovat todella hyviä.

    Unelma, soijarouhe olisi varmaan hyva lisa naihin. Mutta en ole koskaan törmännyt taalla sellaiseen. Suomessa kaydessa piti ostaa, mutta sitten unohdin koko asian...

    ebrufin ja MaMMeli, nam ;).

    VastaaPoista
  4. Nuo ovat aina niin hyviä! Kasvispihveihin on hyvä kätkeä vaikkapa edelliseltä päivältä jäänyt perunamuusi, sekavihannekset ja/tai porkkanaraaste sipulisilpun kera.

    VastaaPoista
  5. kasvispihvit on ihan niin herkkua kuin vain voi olla, nam!

    VastaaPoista
  6. Kiitos tosi paljon helpontuntuisesta ohjeesta, noita aion kokeilla tehdä tänään! Tarkoitus on grillata jos ei ala sataa, noita olisi hyvä mutustaa makkaran ja lihan ohessa / sijasta. :) Alkaa tuntua että on taas syönyt tänä kesänä vähän liian kanssa kaikkea muuta kuin kasviksia...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.