maanantai 19. huhtikuuta 2010

Viikkosiivouskysely

63% vastaajista tekee viikkosiivouksen.

Minä en tee viikkosiivousta. Välistä tuntuu, etten tee mitään muutakaan siivousta... Ihan hävettävä asia. Meillä on lähes aina pölyistä ja sekaista. Varsinkin näin keväällä se pöly näkyy. Joskus saan hepulin ja sitten laitan paikat kuntoon. Olen harkinnut, jos saisin jonkun joskus siivoamaan tänne. Mutta enhän minä voi tänne ketään kutsua siivoamaan, kun täällä on niin sekaista... Dilemma sekin!

Lapsuuden kodissani siivottiin kerran viikossa kunnolla. Matotkin kannettiin ulos. Miksi minusta on tullut tällainen? Tosin työpäivät venyvät. Kotona eläinten hoito lisäksi vaatii oman aikansa. Kaipa tässä on kysymys priorisoinneista, mikä on tärkeintä.

15 kommenttia:

 1. Kuule ei se minunkaan siivoukseni kovin perusteellinen ole. Yleensa imurointi ja vessaharjan pyoraytys pontossa. Joskus vahan ravistelen pienempia mattoja ja pyyhkasen keittion lattian ja olkkarista maton ymparilta.

  VastaaPoista
 2. En olekaan pitkaan aikaan pitanyt siivouspaivaa. Siivoan joka paiva jostain, ja imuroinkin joka paiva...joten jonkunmoinen jarjestys ylla aina:)

  Potiessani jalkaani meinasin tulla hulluksi kun en paassyt imuroimaan:(

  VastaaPoista
 3. Ei ihmekään kun sulla on pitkät päivät ja vielä eläinten hoito,eihän sitä jaksa kaikkea tehdä.Mä teen kyllä viikkosiivouksen,mutta joskus jätän sen väliin.Kun teen,niin pesen ja lakaisen lattiat,vessan,kylppärin,hyllyt.Tännetulee paljon pölyä ja Bambistakin karvoja,joten pakko lakaista välillä.

  VastaaPoista
 4. Minä siivoan (ainakin silloin kun en tee seitsemän yön putkea töissä kuten viime viikolla), odotan myös että mies siivoaisi (esim. silloin kun teen sen seitsemän yön putken). Mutta kun ei niin ei. Miksi miehiä pitää potkia, että niihin saa liikettä? Oma isäni on tosin sellainen, että hoitaa oman osansa - jollei enemmänkin - kotitöistä.

  Uudesta kyselystä sen verran, että juhlin silloin jos on kavereita tai perhettä paikalla. Tänä ja viime vuonna en ole juhlinut ja olenkin ollut valtavan masentunut syntymäpäivinäni.

  Oikein mukavaa ja auringonpaisteista viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
 5. Tärkeää on tehdä niinkuin hyvältä tuntuu. Ei kannata ottaa liikaa stressiä siivouksesta. Ei maailmasta pöly lopu, eikä näköjään tuhkakaan.
  Elämästä pitää ehtiä vähän nauttiakin.
  Siististä kodista minäkin pidän, mutta aina en jaksa.

  VastaaPoista
 6. Ebru, minakin imuroin. Mutta esim nyt karitsoinnin aikaan en voi tehda sitakaan, kun isanta, joka valvoo yot, nukkuu paivat ja illalla olemme yhdessa lampaitten luona...

  Yaelian, elaimista tulee uskomattoman paljon karvaa...

  Emmi, meilla ei isanta evaansa liikauta siivouksen tai muun kodinhoidon suuntaan. Joskus tuntuu, etta lahden toihinkin lukiten jaakaapin ja ottaen avaimen mukaan, sikka kun tulen kotiin, niin hanella on niin karmea nalka, kun ei ole saanut syotya mitaan... Haloo!!! Voiko olla arsyttavampaa. Mukavaa viikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 7. Meillä tehdään viikkosiivousta, mikä tarkoittaa sitä, että tämän lopotin siivoamiseen menee viikko :)

  En muista milloin imuri olisi ollut siivouskomerossa, sillä se rötköttää aina jossain päin taloa.

  Siivoilen vähän kerrassaan joka päivä, mikä tarkoittaa jatkuvaa hommaa, kun toisesta päästä talo on jo hirveässä siivossa, kun toiseen päähän ehtii.

  VastaaPoista
 8. Minusta tuntuu ettei elämääni muuta ahdukaan kuin siivoaminen, puunaaminen, putsaaminen!

  Eläimet sotkee jatkuvasti ja kaikenlisäksi me itsekin jätämme kaikki tavarat juuri siihen mihin nyt sattuu kädestä putoamaan. Siispä siivoan ja sotken vuoronperään..

  VastaaPoista
 9. Onkohan elämä muuttunut jotenkin hektisemmäksi vai mistä johtuu, että ennen nuorena en koskaan laistanut viikkosiivouksesta. Perjantaina koulusta tultua olivat matot heti ulkona ja imuroitiin ja pestiin lattia.

  Nyt viedään matot pihalle vain kerran kuussa, mutta kerran viikossa yritetään sentään edes imuroida. Toisaalta nyt ei ole enää lapsia eikä koiraakaan.

  VastaaPoista
 10. Mä pidän vessan ja keittiön aina ( tai keittiön lähes aina) siistinä, mitä nyt välillä tiskialtaassa lojuu hyvin huuhdeltuja tiskejä. Mutta imuroin vasta, kun pölykoirat käy kimppuun ;-)

  VastaaPoista
 11. Meilläkin kotona tehtiin viikkosiivo aina ja jaoin huoneen supersiistin siskon kanssa. Supergeeni ei kuitenkaan minulle periytynyt... se olisikin ollut kamalaa kun täällä ei pölystä loppua tule, olisin nääntynyt jo aika päiviä sitten.
  Täällä on lähes kaikilla siivooja,mutta minä en tykkää että minun (epä)järjestystäni kukaan sotkee.

  VastaaPoista
 12. Nykyaan kun ollaan kaksin hoidetaan kimpassa lakananvaihtosessio johon liittyy siivous sen jalkeen kun polyttelyt on ohi. Huitelen silloin talloin mutta yleensa viikottain sellainen kevyt siivous...Mattoja ei ole viety ulos kuten lapsuuden kotona joka lauantai... :)

  BLOGitse

  VastaaPoista
 13. Älä kanna huonoa omaatuntoa, täällä on samanlainen! Meillä oltiin kaksi viikkoa imuroimatta, villakoirat alkoi olla jo huolestuttavan kokoisia, ja sitten kun piti opiskella sain hirveen raivokohtauksen ja sain sen avulla siistittyä suht koko kämpän.

  VastaaPoista
 14. Minusta lapsuudenkodissa oli kivaa se kun joka viikko siivottiin ja sen jälkeen koti oli niin raikas ja matot oli tuuletettu... vaikka tyhmäähän se oli sitten kun oli oma siivousvuoro. Nykyajan siivous on niin erilaista. Imurointia kyllä tosi usein, mutta matot pääsee ulos aika harvoin. Ja tuuletettujen petivaatteitten tuoksu on aivan vastustamaton!

  Laita lisää kuvia sievistä karitsaisistasi!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.