maanantai 26. huhtikuuta 2010

Syntymäpäiväkysely

61% viettää syntymäpäiviä joka vuosi perhepiirissä.

Kyselin tätä, kun täällä meidän perhepiirissä kyllä juhlivat aina kaikenlaisia synttäreitä. Se on mukava tapa keräta lahisuku (siis meitä ei ole montaa) yhteen. Ja pieniä lahjoja ostetaan aina.

Työpaikallakin on hyvin yleistä, että päivänsankaria muistetaan jollakin tapaa. Meillä on töissä lahjarahasto, johon jokainen antaa joka vuosi muutaman satasen.

8 kommenttia:

 1. En ole pahemmin viettänyt synttäreitä viimeisen 2 vuoden aikana.Sitä ennen vietettiin yhdessä eksän kanssa,kun meillä osui päivämäärät niin lähelle,2 päivän ero(ei vuosissa mutta päivissä...)

  VastaaPoista
 2. Me vietämme syntymäpäiviä, ylihuomenna on taatan synttärit.

  Mitä ovat deodoranttikivet?

  VastaaPoista
 3. Meidan porukka on levallaan ympari maailman ettei ole mahdollista yhteisjuhlia mutta muistamme kylla.
  Juhlimme ilman syyta ja kaikkia juhlia kerralla kun tapaamme! :)

  BLOGitse

  VastaaPoista
 4. Me emme juuri juhli synttäreitä, sukulaiset ovat ympäri Suomea levällään, mutta aina jotenkin muistamme: mm. puhelinsoitoin.

  Tuo rahankeruu kerran vuodessa on hyvä juttu. Meillä on ihan sama systeemi ollut monta vuotta työpaikalla: yhteiseen lahjakassaan laitetaan pari kertaa vuodessa tietty rahasumma, ettei tarvitse aina olla kirstunvartijan keräämässä rahaa. Emme juhli työpaikalla kenenkään synttäreitä, mutta jos tulee jokin muu tarve ostaa yhtäkkiä kukkia tai lahjoja, esim. kuolemantapauksia, vauvansaanti jne.

  VastaaPoista
 5. Kyllä vietetään, omia varsinkin! Meidän lähisuvun (siis Miehen) syntymäpäivät on kasaantuneet maalis- ja huhtikuuhun, mutta niitäkin vietetään melko ahkerasti. Ei ehkä juuri oikeana päivänä, mutta lähimpänä viikonloppuna.

  VastaaPoista
 6. Ensiksi, kiitos postauksestasi mulle, Tuula! Ja, varmaan olet oikeassa sen suhteen, että uudet blogit eivät aivan heti tule tutuiksi. Olin hieman hätäinen varmaan, ja pyydän sitä anteeksi.

  Noista synttäreistä.
  Aiemmin vietettiin meilläkin synttäreitä, mutta nyt ne ovat jääneet juhlimatta. Ei viitsitä juhlia vanhenemista. Kun ei ole pieniä lapsiakaan, niin ei sitenkään tartte juhlia niitä.
  Ja niin, kun näitä muita juhlia (israelilaisia ja muita) on niin paljon kalenterivuodessa, niin silloin ollaan juhlatuulella ja annetaan palaa. :)

  VastaaPoista
 7. Aina kannattaa juhlia, kun aihetta ilmenee. Iloa elämään!

  VastaaPoista
 8. Anoppikyselystä: En ole avoppiani koskaan tavannut! Hän asuu yhdessä päässä maata ja me toisessa, eikä oikein ole yhteistä kieltäkään, että olisi edes puhelimessa juteltu.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.