Täällä paistaa aurinko ja kaikesta lumesta huolimatta ulkona voi olla vaikka t-paitasillaan. Vaan sitten tietysti saa kurkkunsa kipeäksi...
Sain muuten töistä synttärilahjaksi tällaisen kolmikerroksisen kakkulautasen:
Aika hieno. Se on ostettu täältä.
Sunnuntaina tehtiin ruuaksi tällaista herkkua:
Siina tehdään pohjaksi valkoinen paksu kastike, johon sekoitetaan katkarapuja, fiskepudding (valmis kalapudding), herneitä, maissia ja parsaa. En tiedä mitä tuo ruoka on nimeltään. Mutta meillä siitä tykätään kovasti.
Hieno tuo kakkulautanen! Mulla ei sellaista ole,mutta toisaalta ei sellainen minnekään edes mahtuisi....Nuo eiliset kevään merkit kuulostavat ihanilta!
VastaaPoistaMitähän se fiskepudding sisältää? Kovasti houkuttelee tekemään, vaihtelua kaivataan ruokiin näin keväällä.
VastaaPoistaRosina, tässä yksi ohje norjaksi (en ole koskaan itse tehnyt, kun taalta saa kaupasta valmista): Farmors Fiskepudding
VastaaPoistaOppskrift på hjemmelaget fiskepudding
Har du tilgang på fersk fisk, er hjemmelaget fiskepudding en delikatesse. Steinbit og/eller hyse (kolje) er utmerkede fiskeslag.
Ingredienser:
900 g filetert hyse (kolje)
5 ts salt
2 ss potetmel
10-12 dl kald melk
1/2 ts muskatblomme
1/2 ts glutamat
Mal fisken på kvern to ganger med salt og en gang med potetmel til farsen er seig. Om kvernen har store hull, må du male fisken flere ganger.
Arbeid fiskefarsen godt sammen, og spe langsomt med melk. Bruk ikke for mye melk hver gang, ca 2 ss er nok, og arbeid deigen godt sammen mellom hver speing. Stå så kjølig som mulig, så unngår du at deigen skiller seg om det er varmt og den blir overarbeidet. Tilsett krydderet.
Tøm deigen i to smurte former, og dunk dem godt mot bordet så det ikke blir sprekker eller huller i puddingen, og glatt til på toppen med en våt slikkepott.
Kok fiskepuddingen i vannbad i stekeovnen ved 175-200 grader i 3/4 til 1 time. Vannbadet skal ikke boblekoke, for da hever puddingen seg for mye. Du kan, om du synes det er enklere, sløyfe vannbadet og sette formene rett i ovnen på ca 150 grader. Hvelv puddingen forsiktig ut på et varmt fat og server med reker og grønn asparges.
God apetitt!
Kevatta ilmassa!
VastaaPoistaTuo ruoka on varmaan hyvaa - tykkaan merenelavista melkein missa muodossa tahansa...
Taalla on myos tehty uusi blogipohja...oikea villitys menossa! :)
BLOGitse
Hieno kakkutarjotin. Tuo on kätevä pöydässä, mahtuu useat piparit ym. samalle pöydän alalle.
VastaaPoistaPitaapi varmaan kokeilla tuota ohjetta; ainakin toinen uusista pikkuveljistani kuulemma pitaa fiskebuddingista aivan mahottomasti :)
VastaaPoistaJa ilmoittaudun nyt myøs sinun blogisi lukijaksi, kuten tein jo aikaisemmin Emmin blogissa :)
Tervetuloa Miccy!
VastaaPoista