lauantai 6. syyskuuta 2014

Viikon valitut

Aikahan on ihan suhteellinen käsite, mutta minusta viikot menevät nopeasti. Sunnuntaina ajattelee, että nyt on sitten kokonainen viikko seuraavaan viikonloppuun. Vaan yleensä onkin sitten yhtäkkiä jo torstai. Mihin minä sitten viikkoni taas kulutin?

Alkuviikosta, maanantain ja tiistain olin töissä. Maanataiaamuna hoitelin virallisia asioita ja sain lomittaja-asiat kuntoon. Keskiviikkoisin minulla on vapaata, mutta sekin päivä meni asioita hoidellessa ja sain lopultakin käytyä hammaslääkärissäkin. Minulla on kolme!!! hammasta lohjennut viimeisen puolen vuoden aikana.

Mutta kun tänne tuli kesä takaisin kahdenkymmenen asteen lämpötiloineen, niin eihän sitä halunnut illastakaan viettää aikaa kotona. Niinpä lähdimme Maikin kanssa marjaretkelle illansuussa. Puolukoita piti kerätä, mutta Maikki keräsi kolme litraa mustikoita, joista Maikki keitti hilloa niin isoäidille kuin tädillekin. Minä keräsin niitä puolukoita.

Mustikoita on ihan kauhean paljon ja ne ovat edelleen hyvän makuisia.


Puolukoista olen nyt jo kahteen otteeseen keittänyt vispipuuroa. Nam, maistuis varmaan monelle muullekin.


Olen myös leiponut. Sitä kutsun taikinaterapiaksi.

Muropikkuleipiä suklaahippusilla.
Banaanikakkua ylikypsistä banaaneista.
Torstaina kävin taas töissä ja sain johtajalta kysymyksen haluaisinko tämän osasairasloman päätteeksi alkaa tekemään enemmän kuin nykyiset 70% töitä. Tavoitteenahan on ollut jossain vaiheessa siirtyä kunnalle kokoaikavirkaan. Nyt saisin taas mahdollisuuden kokeilla sitä. Kuulosti hyvältä, mutta katsotaan nyt vielä vähän aikaa. Mutta olin otettu, kun minua taas kerran kysyttiin.

Perjantaina oli taas vapaata ja se päivä meni käyttäessä Maikkia silmälääkärissa Lillehammerissa ja muuten kotitöitä tehdessä. Sain jopa leikattua osan nurmikosta. Illalla laitettiin tacoja, kuten varmaan puolet norjalaisista :). Spar-kauppaketjukin on sen tajunnut ja tarjoaa 40%:n alennuksen kaikista taco-tarvikkeista perjantaisin ja lauantaisin.

Taco er god helgemat!

Tälle päivälle ja huomisellekin on jo suunniteltu ohjelmaa, mutta niistä enemmän sitten toisen kerran. Hyvää viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Aika menee kyllä ihan käsittämättömän nopeasti - vähän liiankin nopeasti. Just oli maanantai ja sitten taas viikonloppu...

  VastaaPoista
 2. Todellakin, aika menee ihan käsittämätöntä vauhtia! Ja kyllä kiitos, vispipuuro maistuisi kyllä, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillähän on siellä IKEA. Eikö siellä myydä sitä Lingonsaftia. Se on niin vahvaa, että siitä tulee varmaan hurjan hyvää mannapuuria. Tietty, jos löydät mannaryynejä...

   Poista
 3. Mmm vispipuuroa.Jännää että tuli kesä takaisin,teillä ja Suomessakin!

  VastaaPoista
 4. Voi Tuula! Olisipa ihana päästä marjametsään! Koko pienen ikäni niitä keräsin. Hankin jopa taskurahoja. Metsämustikka on kyllä niin mehevä. Ja puolukoiden maku on ihan omaa luokkaansa.

  VastaaPoista
 5. Tuota puuroo saan äitini luona (7 km päässä)

  VastaaPoista
 6. Voi, käyhän kateeksi teidän mustikkasaaliit. Minä en saanut tänä vuonna yhtään mitään mökillämme, kaikki kuivi kokoon, ja se vähä mitä yleensä jaksoi marjaksi asti kypsyä varisivat lopulta kuivuuden vuoksi maahan nekin. Puolukoitakaan en ole ehtinyt lähteä hakemaan, mutta tulihan sentään mökin pihasta reilu pussillinen leppärouskuja jotka pääsevät suoraan pannuun ja suihin tänä iltana! Kauniita syyspäiviä sinulle ja Maikillesi! Terv. Rosmariini

  VastaaPoista
 7. Onpas aukosta muotoutumassa oikein mainio ket, varmaankin laidunnuksen ansiosta. Löytyykö ahomansikoita ?

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.