sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Nam nam juustoa

Päivän kolmas postaus... No, olihan tässä viikko väliä edelliseen postauspäivään ;).

Kävimme sunnuntai-iltapäiväajelulla Valdresissa, puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Isäntä oli saanut päähänsä, että käymme ostamassa juustoa. Eräällä pikkuruisella tilalla on kotijuustola. Tilasta on tehty aikoinaan ohjelma sarjaan "Der ingen kunne tro at nokon kunne bu" (eli suomeksi suunnilleen: siellä, missä kukaan ei usko kenenkään voivan asuvan). Tuosta painaen pääset katsomaan ohjelman juuri tästä perheestä. Sarja kertoo mitä erilaisimmista asuinpaikoista Norjassa. Yleensä sellaisissa paikoissa, joissa kulkuyhteydet ovat erikoisen vaikeita.

Hienot on maisemat Valdresissa. 
Valdresrosa AIV-tornin koristeena. 
Strondafjorden. 
Fagernesin lähellä on porotila.
Sitä ihanaa juustoa.
Kaiken lisäksi ekologista.


9 kommenttia:

  1. Jännännäköistä juustoa. Hyvää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis aivan mahtavaa. Muistuttaa jotenkin Old Amsterdam-juustoa, jota ostin syksyllä Hollannista.

      Poista
    2. Aika pitkä matka, mutta maisemat ja juusto ovat varmaan sen väärtti :D

      Poista
  2. Kolmas postaus, apua, itse yritän tällä hetkellä saada pari postausta ulos viikossa :)

    Ja ihana matkavinkki, me lomaillaan koko perhe kotona tämä viikko ja osa ensi viikkoakin, tuo voisikin olla mukava paikka käydä katsastamassa. Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Hmm tuo juusto. minkä tyyppistä se on ??? näyttää mielen kiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta juusto muistuttaa vähän Old Amsterdamia. Se on kovaa ja leikkaan sitä isolla veitsellä, en juustohöylällä. Se on tehty marraskuussa eli on aika voimakasta maultaan.

      Poista
  4. Kiva kun jaat näitä ihania linkkejä meille lukijoille! Jos vain tiedät lisää samankaltaisia, jakoon vain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon samaan sarjaan noista erikoisista asuinpaikoista on tehty aikamoinen määrä ohjelmia. Ne löytää täältä: http://www.nrk.no/multimedia/1.7891158

      Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.