torstai 6. kesäkuuta 2013

Harry Hole on palannut!

Tässä se nyt on:


Tilasin kirjan jo monta kuukautta sitten. Tänään se sitten ilmestyi ja samalla se ilmestyi myös postilaatikkooni :). Olen vasta hypistellyt kirjaa ja lukenut takakannen. Mutta sen saman olin jo lukenut toukokuussa, kun kirjasta kirjoitettiin jossain lehdessä. Sen verran kurkistin sisälle, että huomasin kirjan omistetun Jo Nesbøn veljelle, Knut Nesbølle, joka kuoli yllättäen helmikuussa.

Sen verran olen vilkaissut kirja-arvosteluja lehdistä, että tästä Hole-kirjasta puhutaan Nesbøn parhaimpana. Kirjasta on otettu 270 000 kirjan ensipainos, mikä on aivan uskomaton määrä. VG antoi parhaan mahdollisen arvion kirjalle. En ole uskaltanut sen tarkemmin arvosteluja lukea, kun en halua tietää mitään juonesta.

Jännittävää tässä on myös se, että tämä on ensimmäinen Hole-sarjan kirja, jonka luen norjaksi. Ja iloitsen jo etukäteen. Ensimmäistä kirjaa lukiessani tajusin jo ensimmäisellä sivulla, että norjaksihan tämä olisi pitänyt lukea. Mutta siitä huolimatta luin koko sarjan aikaisemmin ilmestyneet kirjat suomeksi.

Tästä pääset kuuntelemaan, kun Jo Nesbø lukee kirjan ensimmäisiä sivuja viime yönä kirjan myynninaloitustilaisuudessa.

5 kommenttia:

 1. Oi.. olen kade! Mä just tänään kävin kirjastossa kyselemässä onko uusin Camilla Läckbergin kirja tullut .. ei ollut ja meitä on nyt 218 jonossa odottamassa sitä:) Nauti!

  VastaaPoista
 2. Nautinnollisia lukuhetkiä!

  Mulla on edelleen hyllyssä Nesbön ensimmäinen kirja lukematta, se voisikin olla seuraava kirja. Se on ruotsiksi, norjaksi en halua/osaa lukea, mutta ruotsi tuntui silti "paremmalta" kuin suomeksi.

  VastaaPoista
 3. En ole viela lukenut yhtakaan Nesbön kirjaa. Ilmeisesti kannattaisi. Muutama niista on kaannetty hepreaksikin, ja ovat heti paasseet top10 listaan. Taitaa nytkin olla yksi siella karjessa. Mina en kylla aio niita hepreaksi lukea, eli taytyy katsoa onko paikallisessa Suomi-kirjastossa ja jos ei, etsin sitten heinakuussa Suomessa. Onko muuten valia missa jarjestyksessa niita lukee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ehdottomasti kannattaa lukea järjestyksessä. Tarinoitten sivussa kulkee mukana Harryn tarina, joka on minusta vähintään yhtä mielenkiintoinen kuin varsinaiset tarinat. Kyllä, kirjat nivoutuvat yhteen parilla mielenkiintoisella tavalla. Siinäkin ehkä piilee kirjojen suosio. - Tähän täytyy lisätä, etten ole koskaan ollut mikään dekkareitten ystävä ennen Nesbøn kirjoja.

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.