sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Tuhannes blogikirjoitus ja arpajaiset!

Tuulan turinat ilmestyivät blogimaailmaan 25.12.2008 eli neljä ja puoli vuotta sitten!

Itselle nämä päiväkirjamaiset, lyhyehköt merkinnät ovat mukavia muistutuksia menneistä vuosista. Kevään tulemista eri vuosina on hauskaa seurata oman blogin sivuilta. Joulun valmisteluita samoin. Tärkeistä tapahtumista löytyy merkinnät omasta blogista. Ja niistä voi muistella, mitä tulikaan tehtyä sinä ja sinä vuonna samaan aikaan.

Blogin ulkonäkö on pysynyt melkoisen samanlaisena kaikki vuodet. Sinistä ja valkoista, Suomen värejä kunnioittaen. Googlen mainoksia lisäsin jossain vaiheessa. Kiitos kaikille klikkaajille. Pienistä puroista kertyy suuria jokia ja niillä rahoilla olen maksanut yhden Suomen matkan.

Tämä on nyt sitten tuhannes postaus täältä Torpan Tuulan maailmasta. Ja sitähän täytyy juhlistaa arpajaisilla kiitokseksi kaikille lukijoille, jotka vuodesta toiseen jaksavat olla mukana.

Tällä hetkellä Googlen käyttäjäraadissa on mukana 169 lukijaa (löytyy blogin oikeasta sivupalkista). Facebookin puolella on 38 tykkääjää, joista suurin osa on Suomesta ja ikähaarukasta 45-54 löytyy eniten. Toinen suuri ryhmä siellä tulee Norjasta. Siis ei mikään suuren suuri blogi, mutta vuosien kertyessä on ystävämääräkin lisääntynyt. Blogilistalla on tilaajia 20.

Huhtikuun puolella oli sivupalkissa kysely arpajaisten palkinnosta. Mikä lie ollut vikana kyselyssä, mutta joka päivä siitä väheni vastaukset lisääntymisen sijasta :). No, käsitin kumminkin, että Tuulan itsetehdyt, huovutetut lapaset tulivat ykkössijalle palkintotoiveissa. Niitä tehdään myös lasten ja miesten koossa. Eli voittaja saa toivoa kokoa. Valmiina niitä ei ole nyt. Voittajan täytyy odotella, että saan ne neulottua :).  Ei mene kauaa, mutta toivotaan kumminkin, että kesällä niille olisi mahdollisimman vähän käyttöä ;).


Norjassa asuvista valitsen toisen voittajan, joka saa valita kirjalistasta itselleen kirjan. Lista ei ole ihan päivitetty. Mulla löytyy ainakin useampi Jo Nesbø täällä nyt. Mutta myös norjalaiset osallistuvat tietenkin lapasten arvontaan.

Ja jos sattuisi niin, että arvontaan osallistuu yli 50, niin arvon vielä yhden ylimääräisen yllätyspalkinnon.

Kaikki lukijat osallistuvat yhdellä arvalla. Joku teistä on listoilla, joku ei. Ymmärrän myös niitä, jotka lukevat ilman ilmoittautumista kaikenmaailman listoille. Jokainen lukija on yhtä tärkeä ja arvokas. Ainut mitä toivon osallistujilta, on kommentti siitä, miksi luet Tuulan turinoita ja mitä toivoisit minun kirjoittavan.

Osallistumisaikaa on  ruhtinaallisesti kolme viikkoa eli 9.6 saakka.

Jos voittaja(t) ei(vät) ilmottaudu viikon sisällä arvonnasta, arvon uuden voittajan.

Paljon kiitoksia lukijoille ja onnea arpajaisiin kaikille!

20 kommenttia:

 1. Norja on kiehtova, innostava maa ja on kiva lukea suomalaisen silmin tapahtumista ja asioista. Kuvat ovat minulle aina tärkeitä ja niitä mä toivoisin vielä enemmän, jos mahdollista. Ruokajutut ovat aina olleet kivoja ja niitäkin tahtoisin lisää. Minusta on ollut kiva lukea esim. erilaisista tuotteista, mitä teidän kaupoista löytyy. Juhlatavoista ja -perinteistä myös. :)

  Onnittelut blogille tuhannesta kirjoituksesta ja hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Mukava on lukea tuosta naapurikunnasta maailmalle lähteneen kuulumisia ja nuo ajokoirat ! tietenkin niiden vaiheita on mukava seurata. Niistä varmaankin syksyllä sitten enempi :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon mahtavasta blogistasi. Hienoa että olet jaksanut kirjoitella yli viisi vuotta!
  Lapasten koko minulla on naisten koko n 8 on ainakin käsineissäni.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Sinun kirjoituksiasi luen tietysti ensinnä sinun itsesi takia. Kerrot elämänmenosta leppoisasti.
  Toinen syy on lapsuudesta asti ollut mielenkiinto Norjaa ja Lappia kohtaan, eli elämä pohjoisessa kiehtoo.
  Kolmanneksi: blogistasi löytyy myös eläimiä.
  Juttutoiveina siis nämä edelleen. Tavallinen elämä näillä höysteillä riittää jutun aiheeksi.
  Lämmin halaus täältä ja kaikkea hyvää kesääsi.

  VastaaPoista
 5. Paln Onnea! Kiva lukea elämästäsi ja täältä katsoen erilaisesta elämästä ja maisemista. Mulla oli yksi työkaveri, joka läksi töihin Norjaan. En tiedä hänestä nykyisin mitään, enkä sitäkään että onko hän Norjassa enää.
  Kaikinpuolin hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Onnea 5-vuotiaalle ja VAU, 1000 blogikirjoitusta on mahtava määrä!! Ja lapasille on aina käyttöä Norjan kesissä... :) Mukava on ollut seurailla jo kauemmin Norjassa asustavan kuulumisia, ja vielä melkein naapurista!

  VastaaPoista
 7. Onnea bloggaamiseen!! Usasta mukana lukemassa, kiva lukea arjestasi Norjassa<3

  VastaaPoista
 8. Suuri saavutus tuo 1000 kirjoitusta! Toivottavasti täyttyy se toinenkin tuhat seuraavien vuosien varrella :) Luen koska minua kiinnostaa että millaista elämää juuri teillä siellä Norjassa eletään. Aiheista lemppareita ovat varmaan ne teidän elukat, ruoka, norjalaiset tavat, säätila jne. Semmosta perusjuttua :)

  VastaaPoista
 9. Ulkosuomalainen itsekin, kiinnostavat aiheet seka tyylisi kirjoittaa eika Norjasskaana maana ole mitaan "vikaa". Kuvat mielenkiintoisia.Sanoisin mielenkiintoinen erilainen blogi.Onnittelut tuhannesta ensimmaisesta kirjoituksestasi.

  VastaaPoista
 10. Norja on kiehtova maa ja olet kuvannut sen maisemia ja ihmisten tapoja ja kulttuuria mukavasti. omaan työhönikin siitä on hyötyä.
  Kiva on ollut kuulla myös omista kuulumisistasi, sillä vaikka blogikavereita ei tunnekaan hennkilökohtaisesti ulkonäöltä, ovat he kuitenkin yhtä tärkeitä kuin ketkä tahansa ystävät ja siten haluaa kuulla kuulumisia.
  Onnea blogillesi ja hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Onnea ja mukana olen.Olen tainnut lukea sinua niin kauan jo etten muista kuka löysi kenet:) Tänne on aina mukava tulla:)

  VastaaPoista
 12. Vau, onnea 5-vuotiaalle! Tykkään lueskella arkielämästäsi siellä Norjassa. Varsinkin pienistä kulttuurieroista on mukava lueskella eikä maisematkaan hullummat ole :)

  /Tiia
  www.plungebytiia.com

  VastaaPoista
 13. Onnittelut!

  Tykkään lukea ulkosuomalaisten blogeja, ja tykkään blogistasi kun siinä on ihan tavallista elämää, ei mitään päivän asuja ym... Kiva kun on kuviakin, ja vegeresepteistä olen saanut ideoita, ja omppuhillon olen tehnyt kahtena vuotena reseptisi mukaan!

  VastaaPoista
 14. Onnittelut kivalle blogillesi.
  On kiva lukea Norjasta ja sen erilaisuudesta Suomen kanssa.

  VastaaPoista
 15. Minustakin on mukavaa lukea elämäsi suurista ja pienistä iloista siellä Norjassa. Sattumalta bongasin blogisi ja ihastuin heti!

  VastaaPoista
 16. Onnittelut blogillesi. Näin ulkosuomalaisena on kiva lukea toisten ulkosuomalaisten kokemuksia. Tyyliisi blogata on ihanan maanläheinen. Kiitos, kun olet jaksanut pitää blogia meidän lukijoiden iloksi!

  -Laura

  VastaaPoista
 17. Onnea blogille ja kirjoittajalle! :9
  Tykkään käydä lukemassa juttujasi ja katsomassa kuvat.
  Erilaista omaan arkeen verrattuna. :)

  VastaaPoista
 18. Onnea täältä Suomesta ja todellakin olen kiinnostunut lukemman sivujasi koska kasvatan itsekkin suomenkarjaa suuressa määrin.
  Sinun lehmäsi muistuttavat psk-suomenkarjaa vaikka taitavatkin olla jotain aivan muuta :D
  Hyvää kesää sinne Norjaan (on siellä kesä paljon pidemmällä kuin täällä Suomen Savossa )

  VastaaPoista
 19. Hei Tuula, mielelläni osallistun arvontaasi jos se on mahdollista. Olen joskus yrittänyt muuallakin, mutta en milloinkaan voita mitään! Mutta pääasiahan on osallistua, ei voittaa, on joku sanonut, eli niin. Onnittelut muuten blogisi 5-vuotistaipaleen ja tuhannen kirjoituksen johdosta, upeaa! Itse olen ollut hieman jumissa viimeisen vuoden, sekä blogaus että lukemiset ovat tapahtuneet harvemmin vaikka aiheita olisi itselläkin enemmän, mutta olen tullut saamattomammaksi vaikka aikaa on entistä enemmän, ehkä se iästä johtuu! Luen kyllä mielelläni blogiasi aina silloin tällöin ja erityisesti maalaiselämästä, kun itsekin tykkään niin eläimistä ja luonnosta, ja kai alusta asti sinäkin olet seurannut minun blogiani, niin jotenkin tuntuu, että olet niin tuttu ihminen...!
  Hyvää jatkoa blogillesi ja elämällesi, sekä oikein hyvää kesän alkua!
  Terveisin, Rosmariini

  VastaaPoista
 20. Onnea tuhannesta. Mieluusti haluan mukaan arvontaan.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.