keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Kirja 5/2013 ja muuta höpinää


Ruotsalainen ystävä sanoi, että kun olet kerran lukenut Paasilinnan "Jäniksen vuoden", niin luepas sitten Tuomas Kyrön "Kerjäläinen ja jänis". Kun lopulta sain ostettua kirjan ja aloitin sitä sitten lukemaan, niin minua alkoi lähinnä suututtamaan koko teos. Aivan ärsyttävä alku jne. Ja lisäksi olen Harry Hole-kirjojen jälkeen aloittanut jo useampaa kirjaa, pystymättä jatkamaan.

No, mitä pitemmälle tätä Kyrön kirjaa luin, sen enemmän siitä pidin. Paljonhan siinä on yhtäläisyyksiä Paasilinnan kirjaan, mutta suurin osa omaa. Romaniasta Suomeen tullut kerjäläinen ja millaiseksi hänen elämänsä siellä Suomen ihmemaassa muodostuukaan kaikenlaisten kiemuroiden jälkeen.

Vaikka lupasin itselleni, etten osta yhtään kirjaa nyt piiiitkään aikaan, niin postilaatikkoon pasahti eilen nämä:


Geir Lippestadin (puolustusasianajaja) oma kertomus 22. heinäkuuta oikeudenkäynnistä ja elämästä oikeudenkäynnin aikaan. Kirja ilmestyi juuri nyt ja sain oman kappaleeni vasta toisesta painoksesta.

Vadelmapakolainen on toinen ruotsalaisen ystäväni suosittelema kirja. Saa nähdä mitä tykkään siitä.

Uusin Harry Hole meni myös jo kauan sitten ennakkotilaukseen. Mutta sehän ilmestyy vasta 6. kesäkuuta...

Mitä kirjaa sinä suosittelisit minulle?

5 kommenttia:

 1. Mulla kun oli joku aika sitten sama tilanne, että ei uponnut yhtään mikään kirja vaan kaikki jäivät kesken, nappasin hyllystä Waltartin Sinuhen. Luin sen melkein yhdeltä istumalta ja Turms kuolemattoman siihen vielä perään. Molemmat olen lukenut monta kertaa, mutta vieläkin veivät mukanaan. Joten eläköön klassikot! Ne ovat klassikoita yleensä ihan hyvästä syystä :)

  VastaaPoista
 2. Mullakin olisi muuten Sinuhe hyllyssä. Siitä on todella pitkä aika, kun olen lukenut sen viimeksi.

  VastaaPoista
 3. Paasilinnan kirjat vaativat pitemmälle lukemista, lopussa muuttuuu...
  Vadelmapakolainen on melko erikoinen, luulen että suomalaiset ja ruattalaiset tykkää eriä.

  VastaaPoista
 4. Heippa, osallistunpa minäkin kirjakeskusteluun...
  Paras minun viime aikona lukemani kirja oli T.C. Boylen "Drop City" (Ainakin saksankielisen käännöksen nimi on "Drop City"... suomeksi/norjaksi/ruotsisi???)Surkuhupaisa, ihanan (itse)ironinen kertomus 60-luvun aatteista ja haaveista. Kirja, joka ainakin minut vei mukanaan. Sen jälkeen on minullakin kyllä ollut vaikeuksia päästä mihinkään toiseen kirjaan kunnola kiinni. Terveisin, Katri

  VastaaPoista
 5. Tätä en suosittele P.D. JAMES Pahuuden Palkka. Ostin talvella Tromssan divarista enkä ole vieläkään saanut luettua...tökkii tökkii ja pahinta on etten tiedä tarkalleen miksi? Normaalisti luen kirjan kuin kirjan yhdellä istumalla aiheesta riippumatta, eli harvinainen tilanne. Eilen luin yhden (uuden) kirjan... perus kauraa ja tänään aloitin George Dawes Greenin Naarasleijona (Juror) joka on kielellisesti lupaava ja jopa siirretty elokuvaksi osittain. Mutta, mutta mitään kirjaa ei voi arvostella ennen kuin sen on lukenut, suosittelemisesta puhumattakaan. Nyt puhuin itseni pussiin, sillä en ole lukenut ensi mainittua Pahuuden palkkaa sehän voi olla jopa hyvä kun vain pystyisin lukemaan sen;)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.