sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Toukokuun juhlapäivä

Äitienpäivää vietetään täällä Norjassa jo helmikuussa, kun nyt toukokuussa on jo muutenkin paljon kaikenlaista juhlapäivää. Mutta Suomessa ja monessa muussa maassa onnitellaan äitejä tänään.

Onnea kaikille äideille ja etenkin omalle äidille siellä Joensuussa!


Itse ole äiti kolmelle terveelle ja ihanalle mukulalle, joista äiti on hurjan ylpeä kaikista. 

Vanhin, 23-vuotias, on loppusuoralla lakiopinnoissaan ja valmistuu jouluna tällä erää. Gradu on jo tehtynä ja syksyllä on kolme pientä kurssia vielä edessä. Mutta opinnot jatkunevat näillä näkymin eteenpäin täällä tai maailmalla. Hyvä, kun innostusta ja "päätä" riittää. 

Keskimmäinen, 21-vuotias,  valmistui rakennuspuusepäksi ja on tehnyt jo töitä siinäkin ammatissa. Tosin hän on jostain perinyt seikkailijaluonteen ja on matkustellut ja tehnyt muita töitä. Hän hankki keväällä purjeveneen ja haaveilee kai kaikenlaisista matkoista. Ja piankos hänellä haaveet käyvät toteen. 

Nuorimmainen, 11-vuotias, käy koulua täällä omalla kylällä, turvallisissa ympyröissä. Jännittävää seurata kahden pojan jälkeen nuoren tytön maailmankuvaa. Se on kovin erilainen ja ihmeellinen.

Mukavaa sunnuntaita muutenkin täältä sateisesta Torpasta!

16 kommenttia:

 1. Harvemmin puhut tààlà lapsistasi. Oli kiva kuulla vàhàn jotain heistàkin :D
  Hyvàà àitienpàivàà...sulla on oikeaus juhlia sità kahdesti vuodessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kamalan ylpeä lapsistani ja heidän saavutuksistaan omilla areenoillaan, mutta tuntuu, ettei viitsi hehkuttaa heidän asioistaan :). Mutta hehkutinpa nyt kumminkin pikkuisen ;).

   Poista
 2. Äitienpäivätoivotukset sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kivaa Aitienpaivaa sinulle, vaikkei teilla sita tanaan vietetakkaan. Meilla taalla on tanaan myös Aitienpaiva.

  VastaaPoista
 4. Hienot lapset sinulla :) Hyvää äitienpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Kyllä lapsiaan saa vähän hehkuttaa :). hyvää äitienpäivää sinulle! Ilma ei tosin ole kovin keväinen, mutta eiköhän se tästä! Eilen muuten lensi hanhiaura ylitseni ja kääntyivät tästä sinne Torpaan päin :).

  VastaaPoista
 6. Kun olet suomesta lähtöisin niin tokihan sinullekkii tää äitienpäivä kuuluu, joten hyvää sellaista vielä kerran ja myö koitamma laittaa tiältä auringonpaistetta vähän sinne teilekkii tulemaan.

  VastaaPoista
 7. Myöhäiset äitienpäivä terveiset! Asuvatko poikasi muuten myös Norjassa? Meillä jäi äitienpäivä juhlimatta helmikuussa, ja niin kävi kyllä nytkin. Ehkä sitten ensi vuonna....!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhin Oslossa ja keskimmäinen Sandefjordissa nyt (meri lähempänä katsos :))

   Poista
 8. Elämänvirrassa on mukava seilata ja omien lastujen matka antaa uutta seurattavaa.

  VastaaPoista
 9. Myöhästynyttä äitienpäivää upeiden lapsien upealle äidille! Täällä sitä vietettiin jo maaliskuussa. Kun tuo toivotus tuli myöhässä niin toivotan vielä sitten rentouttavaa perjantaita ja viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.