perjantai 8. helmikuuta 2013

Mitä ehtii tekemään Helsingissä kuudessa tunnissa?

Nää lähtis tyttöjen reissulle eli risteilylle Tukholmasta Helsinkiin hiihtolomalla, joka on kuun lopussa. Tukholmassakin ehditään olemaan toista päivää, mutta siellä on sitten ihan ikioma opas (vilkutuksia oppaalle!). Ja tuttu paikkahan Tukholma minulle on, kun olen siellä asunut useampaan otteeseen.

Mutta sitten on tuo Helsinki, joka on aika tuntematon paikka minulle. Useimmiten se on ollut vaan läpikulkupaikka. Ja Helsinki-Vantaan lentokentän tunnen sata kertaa paremmin kuin itse Helsingin kaupungin.

Mitä kannattaisi tehdä laivan satamassaolon aikana? Missä kannattaisi käydä? Mitä kannattaisi nähdä?

Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan :).


_________________________________________________________________________________

Perjantai-ilta on se viikon paras hetki. Viikonloppu on vasta alkamassa ja viikon työt jo takana. Yksi koirista makaa pöydän alla ja kaluaa puruluuta. Kissa ajaa takaa häntäänsä ja keittiön lattia rapisee. Telkkarissa on Idolin karsintoja. Eli suunnistan sinne.

Mukavaa viikonloppua!

Yksi meidän tuttava maalasi Horg Lill`n lahjaan, joka annettiin yhdelle toiselle tuttavalle.

19 kommenttia:

 1. Vaikka miten paljon jos reitti on valmis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, että reitti täytyisi tehdä valmiiksi, niin ehtisi mahdollisimman paljon :).

   Poista
 2. Jos kuuteen tuntiin mahtuisi vaikka lounas, niin voitaisiin yrittää sovittaa aikatauluja yhteen :) t. J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lounas kuuluu ehdottomasti ohjelmaan!!! Ja olisipa ihana tavata! Onko sulla vielä minun puhelinnumero tai sähköpostiosoite? Jos ei niin pistä postia tuulher(at)gmail.com.

   Poista
 3. No vaikka Akateemisessa kirjakaupassa;siellä saa hyvin ajan kulumaan...lempparipaikkojani;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä olen minäkin joskus käynyt aikaani viettämässä :).

   Poista
 4. eihän siitä satamasta pitkä matka oo kampin ja foorumin kauppakeskuksiin. katsot kartasta :)

  VastaaPoista
 5. Hotelli Tornin terassilta on upeat näkymät Helsingin ylle, ei kyllä ihan terassikeli, mutta naistenvessasta myös upeat näkymät. Kokemus ainakin :-)

  Maikkia ehkä kiinnostais eläintieteellinen museo?

  VastaaPoista
 6. Kiasma on siinä keskustassa samoin Ateneum rautatieasemaa aivan vastapäätä, jos taide kiinnostaa. Molemmat vain muutaman sadan metrin päässä toisistaan. Kiasmassa on nykytaidetta ja Ateneumissa vanhempaa modernismia. Katso netistä kummankin ohjelmat. Maanantaisin tosin Hesassa taidemuseot ovat kiinni paitsi Amos Andersonin m,useo, joka on kiinni tiistaisin. Minä päivänä olette Helsingissä?

  Ateneumissa päättyy iso näyttely 52 sielua (symbolismi) 17.2. mutta perusnäyttelyt jatkuvat ja Järnefelt-näyttely myös, Ateneumissa käynti kannattaa aina! ja Amos Andersonilla on uusien näyttelyjen pystytyksen takia vain 5. kerros auki alennetuin pääsymaksuhinnoin : "Esillä on Amos Andersonin kodin interiöörejä sekä taidetta museon omista ja Sigurd Frosteruksen kokoelmista."

  Jos jokin erityisasia kiinnostaa, niin Aleksilla on isoja kauppoja koko matkalla ja Espalla Marimekko, Iittala ym.

  Jos tarkoitus on käydä ostoksilla niin tavaratalot Stockmann, Sokos, Forum ja Kamppi ovat siinä lähekkäin kaikki. Kuudessa tunnissa ei kuitenkaan ehdi ihan kaikkea Helsingistä kokemaan.

  Länsisatamasta 9:llä, Rautatieasemalla pois. Siinä kävelyetäisyyden päässä kaikki mainitsemani paikat.

  Sinelli on askartelijoiden paikka, kaksi myymälää (helmiaskartelu ym. toisessa, toisessa paperi yms.), se on 9 ratikan pysäkin vieressä (pois pitää jäädä yksi pysäkki ennen Rautatieasemaa). Hieman alaspäin katua muutama askel Forumiin ja Sinellin nurkalta Amos Andersonin museoon muutama metri. Rautatieasema näkyy ja Sokos tuolta pysäkiltä pois jäädessä.

  Muualta päin tullessa 3 ratikka tai 4 joilla pääsee Senaatin torille. Senaatin torin tuntumassa on käsityöläisten iso myymälä Bockin talossa Aleksanterinkatu 20 sekä Helsingin kaupungin museo Sofiankatu 4 ja Lasten kaupunki Sederholmin talossa Aleksi 16 on yläkerrassa mm. Mummola, jossa eletään 1970-lukua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tässähän tuli monta vinkkiä! Kiitos. Vaan sepä justiinsä, että kuusi tuntia ei ole paljon.

   Poista
  2. Monille Helsinki on pääkohde ja tullaan ainakin viikonlopuksi pe (arkipäivä, jolloin kaikki tärkeimmät paikat avoinna) ja la-su teatterit, elokuvat ym. tapahtumat... :)

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 7. Minä päivänä olette Hkissa? Mä nimittäin menen juuri tuolloin sinne. Jos siis teilläkin on hiihtoloma vkolla 8. Olen siellä 4pv. Jos osutaan samaan aikaan niin ois kiva tavata:) Mennä vaikka syömään. Mä täällä mietin mitä mitä ehtii tehdä Hesassa 4 päivän aikana.. olen keksinyt vaikka mitä ja luulen, että aika loppuu kesken:) Menen siis yksin!!! Jihaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on loma viikko 9 eli kuun vaihteessa ollaan siellä. Voi harmi, olisi ollut kiva tavata livenä!

   Poista
 8. Suosittelen sijainnin takia Cafe Ursulaa Kaivopuistossa http://ursula.fi/kaivopuisto/ . Meren läheisyys tuo tunnelmaa ja siellä voi joko kahvitella suolaisen/makean herkun kera tai syödä arkisin lounasta sekä ihastella maisemia.
  Hakasalmen huvilassa http://www.hel.fi/hki/museo/fi/Museot+ja+n_yttelyt/Hakasalmen+huvila on Made in Helsinki 1700-2012-näyttely, avoinna ke-su ja vapaa pääsy, vieressä myös kahvila, jossa kaikki leipomukset gluteenittomia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olisi pitänyt jäädä yöksi tuonne Helsinkiin. Olisi ehtinyt nähdä enemmän.

   Poista
 9. http://www.nifin.helsinki.fi/index_fin.html Pohjoismaiden Suomen Instituutti, Kaisaniemenkatu 9. Kirjasto: http://www.kulturkontaktnord.org/
  paljon ruotsalaista, tanskalaista, norjalaista, islantilaista kirjallisuutta ja lehtiä. Kävin joskus lehtiä lukemassa, hyvä taukopaikka lepuuttaa väsyneitä jalkoja kun on ensin ollut Kaisaniemessä shoppailemassa. Hyvää matkaa.. Luonnikast reissu, niinko Länsirannikolla sanotaan.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.