tiistai 12. helmikuuta 2013

Kurssilla

Olen ollut kahden päivän kurssireissulla tuossa meidän uudelleen avatussa vuoristohotellissa (meiltä noin 30 km päässä, kesällä pääsee toista tietä sinne vähän nopeammin). Hotelli meni muistaakseni kolmisen vuotta sitten konkurssiin.

Paikan kulta-ajat olivat joskus 70-luvulla. Silloinhan tuollaiset vuoristohotellit olivat aina täynnä matkalaisia. Lähinnä norjalaisia. Mutta ajat muuttuivat. Ihmiset alkoivat matkustaa lomillaan ulkomaille ja tämmöisten hotellien suosio laski.

Hotellin osti (paina tuosta niin pääset lehtijuttuun asiasta) vuosi sitten kahdella miljoonalla kruunulla pariskunta. Vaimo lääkäri Oslosta ja mies ruotsalainen purjehduksen Lontoon olympiamitalisti. Pieni hinta isosta hotellista. Mutta paikka vaatii paljon remontointia.

Hotellissa on aloitettu remontointi nyt ensin huoneista ja pariskunta aikoo edetä vähitellen muihinkin tiloihin.

Otin kuvia reissulla.


Ostin pari korttia vanhoilta ajoilta:
10 kommenttia:

 1. Kaunis paikka, toivottavasti selviävät.

  VastaaPoista
 2. Mukavan näköinen kurssipaikka sinulla!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia ja kortteja. Toivotaan onnea uusille yrittäjille, hieno oli kurssipaikka. Itse olen käynyt nuorena Norjassa tosi monta kertaa Oslosta pohjoiseen ja ihaillu niitä upeita maisemia ja uskon että hotelliin on tulijoita jos on markkinointi sekä hinta kohdallaan ja asiakaspalvelu myös niin uskon että he onnistuvat. Itse kun en Norjankieltä osaa mutta auttavalla ruotsinkielellä sain jotakin selkoa lehtijutusta. Täytynee seurailla tulevia nettisivuja jos vaikka joskus matkustaisin tuonne perheen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! JOs olet todella joskus tänne tulossa, niin ilmoita, niin voidaan tavata!

   Poista
  2. Kiitos! Haaveissa on Norjaan matkustaminen taas jälleen kerran mutta varmaan ei vielä ensi kesänä sillä tytär pääsee ripille ja on kaikenlaisia muitakin kiireitä, sovittuja menoja. Miehen veljen tyttöystävä asuu Ålesundissa joten lankokin on usein myös Norjassa ja tuolla en ole itse koskaan käynyt. Pohjoisessa eniten esim. Hammerfestissä useasti. Kerran olin sinne menossa töihin kalatehtaaseen mutta sitten tuli este ja se jäi.
   ps. laitoin uudelleen kun huomasin et olin laittanut "väärään" paikkaan vastauksen.

   Poista
 4. Viihtyisalta nayttaa tuo hotelli. Ja niin luonnonkauniilla paikalla vuoret ymparillaan.

  VastaaPoista
 5. Hienoa, että ihmiset uskaltaa tehdä noin rohkeita ratkaisuja! Pidetään peukkuja pystyssä, että saavat tuon toimimaan! Lehtijutun perusteella tuollaisen vuoristohotellin näkymät ovat aika haasteelliset, eikä varmasti tule ihan halvaksi tuon päivittäminen nykyajan vaatimusten mukaiseksi, mutta yrittäjät ovat varmasti siitä tietoisia. Mitään ei saa, jos ei uskalla yrittää! Maisemat on ainakin niin komeat, että miksi ei toimisi?

  Luulisi, että tuollainen vuoristohotelliloma olisi helppo, huoleton ja edullinen vaihtoehto omalle mökille?

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Komea on hotelli. Hienoa, että ihmiset uskaltavat ja jaksavat yrittää.

  VastaaPoista
 8. Me yövyimme kesälomamatkalla Grotli høyfjellshotellissa. Sellainen oli ihan mielenkiintoinen paikka, kun en ollut ennen käynyt, ja poikkesi vähän tavallisesta hotellista. Mies valkkasi yöpaikan sillä perusteella, että näissä vuoristohotelleissa on yleensä hyvä ruoka, ja olihan siellä :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.