sunnuntai 21. elokuuta 2011

Karppauspäivällinen

Siis tämä on sellaista namia, että voisi syödä vaikka kuinka paljon! ... Mutta kun ei jaksa.



Uunissa laitettua lohta. Mausteena suolaa ja sitruunapippuria. Ja taas unohdin se purjon, vaikka ostin ihan vartavasten lohta ostaessa! Kermaa kunnon loraus päälle.

Mutta kaikkein parasta on tässä tuo kukkakaalimuhennos. Eli kukkakaali keitetään pehmeäksi. Sauvavatkaimella muusiksi. Suolaa ja kermaa mausteeksi. Kiitos ohjeesta Unelma! Ja joo, muusista tuli vähän löysää kuten mainitsitkin. Mutta harjoitus tehneen mestarin ;).

- - - - - - - - -

Täällä alkaa huomenna koulut! Perjantaina sanoikin Maikki ensimmäisen kerran, että ihan tässä jo joutaakin takaisin kouluun. Hyvä!

Mukavaa alkavaa viikkoa! Ajatella, kohta käännytään jo syyskuulle. Siis mihin tämä elokuu oikein katosi?

8 kommenttia:

  1. Nämä sinun karppausreseptisi ovat houkuttelevia. Tekee mieli itsekkin kokeilla.
    Lohi ja kukkakaalimuusi on varmasti hyvää, se näyttääkin niin herkulliselle.

    VastaaPoista
  2. Tuota kukkakaalimuhennosta taytyy kokeilla,mutta kerma pitaa jattaa laittamatta ja tilalle maitoa ja oliiviöljya.Taalla kun ei saa vaharasvaista kermaa.

    VastaaPoista
  3. Nyt tuntuu ettà kaikki tekevàt muusia kukkakaalista. Pitàiskòhàn munkin kokeilla...Alkaisinko pitàmààn kukkakaalista muusin muodossa kunnon kermalla maustettuna jos muuten kukkakaalin maku ei ole mieleen?!??!

    VastaaPoista
  4. Varmasti maukasta...☺ pitääpä kokeilla...kala suurta herkkuani ja kukkakaalistakin tykkään.

    VastaaPoista
  5. Olet tainnut sisäistää jo karppauksen? Karppaus on tosi hyvä. Minä jatkan nyt taas karppausta, kun kaikki kesän juhlat on ohi, eilen vietimme yhteissynttärit ja nyt sitten loppu herkun syönti.
    Minä en ole vielä kukkakaalista tehnyt mitään, kun hiukan aristan, se ole tykännyt kukkakaalin mausta.

    VastaaPoista
  6. Naminaminam!! :))

    Minä syön kanssa usein lohta ja sen kanssa kukkakaali-parsakaalimuhennosta, on se vaan ihanaa!

    Nyt tuli nälkä, vaikka olen jo syönyt tänään... :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos mielenkiintoisista ruokapostauksista Tuula.
    Niin, elokuu katosi helteisellä merellä touhottaessa. Kukkakaali on minunkin lempijuttuja parsan lisäksi.
    Mietin vaan mitähän kippari tuumais jos alkaisin laivalla kovasti karppaamaan. Siihen kun uppoaa nuotanvedon lomassa sellaiset alun toistakymmentä leipäsiivua tilpehööreineen. Maihin tultua sitten syödään ennen nukkumaanmenoa se päivällinen:) Siviilissä minunkin ruokavalio on melko karppainen, vaikka itse termi on vielä hakusessa.

    VastaaPoista
  8. Jaa, just tuollaiselta minunkin ensimmäinen kukkakaalimuusini näytti, nyt osaan jo tehdä kiinteämpää.
    Oli kivaa, kun kokeilit.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.