torstai 11. elokuuta 2011

Karppaus turskavuoka


Kalan ystävänä laitoin tämmöista turskavuokaa, joka oli tosi hyvää.

Siihen tuli pakasteturskaa paloina vuuan pohjalle. Voi varmaan käyttää mitä tahansa kalaa, mieluiten rasvaista lohta tai makrillia. Ne maustoin suolalla ja pippurilla. Päälle piti laittaa purjoa tai kevätsipulia. Minä unohdin sen täysin. Sitten rasvaista kermaa ja juustoraastetta päälle ihan kunnolla. Rasvastahan ei saa säästellä.

Lisäkkeeksi höyrystin broccolia (karppien ihmevihannes kuulemma) ja kukkakaalia.

Nam nam!

9 kommenttia:

 1. Varmasti oli hyvaa.Mina olen vuosia sitten tehnyt tuollaista kalavuokaa laittaen kalojen paalle valkokastikkeen ja juustoraastetta.

  VastaaPoista
 2. Mmmm! Tästä minä tykkäisin!

  Minä syön mieluiten lihaa/kalaa ja kasviksia, eli en halua siihen lisäksi mitään turhaa kuten perunaa/pastaa.

  VastaaPoista
 3. Kerro sitten miten onnistuu.Tuohan kuulostaa täysin Atkinsin kuurilta,jota noudatin kerran vuosia sitten. Kilot meni ja tuli takaisin sitten kun lopettamisesta oli kulunut jonkun aikaa. Nyt mulla siis on se kirja,jossa myös rasvan määrää on pudotettu reilusti hiilareiden lisäksi.Mutta siinä sitten painonlasku onkin erittäin hidasta.Kerro sitten miten tuo sulla sujuu.

  VastaaPoista
 4. Hyvin tuttu tuo kalavuokasi!
  Teen usein seistä (tai silakoistakin), päälle tosiaankin kokonainen purjosipuli viipaleina ja joko kermaa tai ruokakermaa.
  Sitruunapippuria ja suolaa mausteeksi eikä unohdeta tilliäkään.
  Kiva kun muistutit. :)

  VastaaPoista
 5. Vallan herkullista varmasti!=)

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyvältä! Tuota voisinkin tehdä tässä jonain päivänä, kun saan taas miehen motivoitua syömään kalaa. (joo, meillä on edelleen tämä "ongelma"...) Luin juuri jostain toisesta blogista, että hiilihydraattien ja erityisesti puhtaan sokerin vähentäminen vie näppylät naamasta. Yksi syy lisää kokeilla karppausta ;)

  VastaaPoista
 7. Sateenkaari, pitaa kokeilla muillakin kaloilla. Lohen kanssa saattaa olla erityisen hyvaa.

  Marika, minakaan en ole mikaan erityinen perunan ystava. Mutta makarooniruokia olen aina syonyt.

  Yaelian, saa nahda nyt kuinka kauan edes viitsin tammoista ruokavaliota jatkaa. Mutta on mukavaa kokeilla uusia ohjeita ja leivasta en taalla kylla ole koskaan tykannytkaan. Harmittaa, kun ei ole enaa niita omia kanoja :).

  Rosina, sitruunapippuria on ostettava!

  marke, voin kylla suositella.

  Heli, tuosta terveysvaikutuksesta olen minakin jostain lukenut. Tosin ei mulla enaa ole ollut kauheasti näppyjä, mutta luulen ihon tykkaavan muutenkin.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa tosi hyvältä. Siskoni on myös aloittanut samantyyppisen ruokavalion. Ja itse taas huomaan ihan muuten vaan, että tosi usein ei kerta kaikkiaan tee mieli tavallista leipää, perunaa, pastaa tai muuta sellaista... usein olen viime aikoina syönyt sitten pelkästään lihaa tai kalaa kasvisten kanssa. :)

  Pitäis varmaan käydä niillä karppaussivuilla hakemassa ideoita vaikkei ihan kokonaan muuttaisikaan ruokatottumuksia...

  VastaaPoista
 9. Kopsaan tamakin (tyttaren rippikouluesitteen taakse) ja teen viikonlopuksi! Kiitos!

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.