maanantai 22. elokuuta 2011

Tästä se taas alkaa

Tänään alkaa täällä meillä koulut. Mahtaa olla viidesluokkalaisesta jännittävää aloittaa lastenkoulun (barneskole) jälkeen keskiasteella (mellomtrinn).

Tässä on ensimmäisen koulupäivän eväsrasia (matpakke). Maikki ei tykkää leivästä, mutta baguett menettelee oikeilla täytteillä. Lisäksi kirsikkatomaatteja ja päärynä.


Suomesta City-marketista kesälomalla ostettu uusi reppu piristäneen ainakin ensimmäsitä koulupäivää. Onpahan erilainen kuin muilla ;).


Maanantaina, tiistaina ja perjantaina koulu kestää 8.30-13 ja keskiviikkona ja torstaina 8.30-14. Täällä maaseudulla on järjestetty bussikuljetus kaikille koululaisille edestakaisin. Ensimmäisestä neljänteen luokkaan on kaikilla mahdollisuus aamu- ja iltapäivähoitoon koulun kerhossa (7.00-8.30+13-16.30). Tämä on nyt sitten ensimmäinen iltapäiväkerhoton vuosi. Saa nähdä kuinka selvitään, kunhan aloitan työt.

Mukavaa maanantaita!

11 kommenttia:

 1. Kuulostaapa jännän lyhyiltä koulupäivät. Meidän 6 vee aloittaa kolmannen kouluvuotensa ensi viikolla (kesäloma alkoi 1.7.) ja koulupäivä on 08:50 - 14:30 eli tunnin pidempi kuin kahtena ensimmäisenä vuonna.

  Onko mahdollista, että töittesi alettua pääsisi "takaisin" iltapäivähoitoon jos ei sujukaan?

  mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista
 2. Heljä, tähän asti kaikki paivat ovat kestaneet yhteen. Minustakin koulupaivat ovat lyhyita. Olen puhunut iltapaivakerhon kanssa ja Maikki paasee sinne, jos on tarvetta. Varsinkin aikaiset aamut voisivat olla mukavampi viettaa siella. Mutta katsotaan nyt miten naitten toittenkin kanssa sitten kay ;).

  VastaaPoista
 3. Siellä kyllä vaikuttaa viitosluokkalaisten koulupäivät tosiaan vähän lyhemmiltä kuin täällä meillä, mutta riippuu varmaan vähän siitä miten se päivä sitten jaksottuu...

  Tsemppiä sinun isolle tytölle ja tietenkin äidille myös. :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin jäin ihmettelemään lyhyttä koulupäivää ja kouluruokailun puuttumista.

  VastaaPoista
 5. THK, en tieda miten lie muissa kunnissa tama koulupaivan pituus.

  Allu, niin taalla Norjassa ei ole sita kouluruokailua jarjestetty. Nyt ovat muutaman vuoden saaneet hedelman joka paiva.

  VastaaPoista
 6. Mukavaa koulun alkua Maikille.Vieläkin ihmettelen sitä,ettei rikkaassa Norjassa ole lapsille järjestetty koulussa ruokailua.

  VastaaPoista
 7. Minkä ikäisenä siellä Norjassa aloitetaan koulut? Ja käydäänkö siellä myös 16v asti?

  Voiko sun polvi jo paremmin?

  VastaaPoista
 8. Yaelian, sita ihmettelen minakin!

  Soile, 6-vuotiaina mennaan kouluun ja kymmenen luokkaa on peruskoulua.

  Polvi on paljon parempi. Oikeastaan tuntuu vaan vahan enaa portaissa :).

  VastaaPoista
 9. Heps tuota kouluruokailun puutetta olen ihmetellyt, limsalla ja karkilla näyttää päivät menevän (asun koulun ja kaupan vieressä) tuosta kannattaisi kyllä kansanliike aloittaa.

  VastaaPoista
 10. Ari, tässäkin asiassa olen osallistunut poliittiseen keskusteluun ihmetellen köyhempien Suomen ja Ruotsin mahdollisuuksiin järjestää kunnon kouluruokailu. Mutta vastaukseksi olen saanut, etta ruokaan menevat rahat olisivat poissa opetuksesta. Siis mitä??? En jaksa ymmärtää tuollaista ajattelua...

  VastaaPoista
 11. Taallakin syksyn ekat matpakket taytetty. Tasta se taas lahtee. ps. kiva reppu. oli janna huomata koulun pihalla etta melkein kaikilla (ainakin tytøilla) oli samanlainen reppu. Taalla kun tuota valikoimaa ei juurikaan ole. Bergans ja .. mika se toinen merkki nyt oli. Mutta kahta laatua ja thats it:)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.