perjantai 28. toukokuuta 2010

Pellolla lampaitten luona

Käytiin Maikin kanssa pellolla lampaitten luona nyt iltapäivästä auringon paistaessa. Kyllä niillä on mukavaa ulkona. Karitsatkin nauttii.16 kommenttia:

 1. Voi mitä söpöläisiä. Kyllä varmaan nauttivatkin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Noissa maisemissa viihtyisin varmaan minäkin. Emo ja karitsat ovat söpöjä.

  VastaaPoista
 3. Ihania päkäpäkäpäitä:) tykkään tosi paljon kotieläimistä.

  Olen samaa mieltä edellisen kanssa,että voisin viihtyä samoissa maisemisssa.

  VastaaPoista
 4. Lampaat ovat ihania ja niin söpöjä ja ihmisystävällisiä. Lapsena meillä oli Kreeta-niminen lammas, joka kulki irrallaan meidän kanssa joka paikkaan.

  Ja maisemissakin viihtyisin todella.

  VastaaPoista
 5. Harvoin saa mustan lampaan villaa. Arvokasta ja haettua.

  VastaaPoista
 6. Mustat lampaat näyttävät erikoisen kauniilta.Suloisia ovat lampaat ja temmeltävät kauniissa maisemissa.Hyvää viikonloppua Tuula..

  VastaaPoista
 7. Ovatpa söpöläisiä. Tuo viimeinen äiti- ja lapsikuva on aivan sydäntä hellyttävä.

  VastaaPoista
 8. Karitsat kasvaa vauhdilla! Onko kaikilla emolampailla kello kaulassa vai onko näissä kuvissa vain sattumalta näitä kellokkaita?

  VastaaPoista
 9. Kyllä nuo teidän lampaat on niin suloisia ja ihana, kun ne saa olla laumassa. Meidän "tytöt" vaan kaksin käyskentelee Kivimäessä. Ne on kyllä toisilleen niin tärkeitä...toista, jos taluttaa niin toinen tulee vapaana perässä. Suloiset nuo kellot teidän lampaiden kaulassa. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 10. Lezzie, Unelma, Liisa ja Kirlah, lampaat ovat kylla ihania. Kaikki omia persooniaan. Ja kun katsoo kuvia ja niitten naamoja, niin kaikki ovat omansa nakoisia. Kuten tuo alakuvan rouva, joka nayttaa kuin olisi koristanut itseaan huulipunalla ;D!

  Helen, meilla on mustia ja ainakin yksi ruskeakin lammas. Tuosta mustasta villasta ei muistaakseni makseta niin hyvin kuin valkoisesta, niinpa kukaan ei oikeastaan halua pitaa mustia kuin me!

  Yaelian, meilla oli aikaisemmin paljon villilampaita ja siella oli kaikenlaista variyhdistelmaa ja ne vasta kauniita olivatkin.

  Famu, minustra on ihana kuvata juuri noita aiti-lapsi-kuvia.

  Heli, kaikilla aikuisilla lampailla on kellot. Nain ne on helpompi paikallistaa metsalaitumilla kesalla ja varsinkin syksylla kotiin haettaessa.

  VastaaPoista
 11. MaMMeli, luin jostain joskun, etta nykylampaat ovat menettamassa sen itsesuojeluun liittyvan laumassa kulkemisen taidon ja siksi ovat niin uhanalaisia petoelaimille. Mutta kylla naista meidan lampaista suurin osa viela tykkaa olla seurassa :).

  VastaaPoista
 12. Niin ja piti viela sanoman, etta oikein hyvaa viikonloppua teille kaikille!!!

  VastaaPoista
 13. Kiitoksia, kivaa viikonloppua sinullekin. Täälläkin on lampaat monessa paikkaa peltolaitumilla syömässä sen eka kasvun pois. Ihan sama tyyli kuin teillä. Eilen ajelin maakunnassa vuonojen rantateillä ja ihailin. Hanhet olivat lähteneet ja vaihtuneet lampaisiin. Oli yhteislaiduntamistakin. Hanhet ihan sovussa lammaslaumassa.
  Tykkään minäkin mustista, ehkä kaikkein eniten harmaista ja ruskean sävyisistä. Villilampaissa ja islannin lampaissa on niitä erikoisia sävyjä kans.
  Islannissa ei aiemmin tehty perinteisiä neuleita värjätyistä langoista , ainoastaan luonnonvärisistä.
  Muokkautatteko taljoja, olisko se minkäänlainen bisnes, kun meiän villilanmmas Vidar myy paljon matkakamuistomyymälässämme.

  VastaaPoista
 14. Alakuvan lammas on tosiaan arvokkaan näköinen rouva. Voi miten ihania söpöläisiä, näitä on pakko käydä täällä katsomassa.

  VastaaPoista
 15. Avletto, kun meilla oli villilampaita, niin jotkut tuttavat tilasivat tietyn lampaan taljan, joka lahetettiin sitten kasittelyyn teurastuksen jalkeen. Nut on suurin osa vaan naita valkoisia, joten ei tehda enaa.

  Liisa, eiko olekin persoonallisen nakoinen rouva!

  VastaaPoista
 16. Beautiful photos. The sheep and mountains are so pretty.
  Have a great weekend.
  Pam in Georgia,U.S.A.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.