lauantai 13. helmikuuta 2010

Laskiaispullaa eli jatkan edelleen Martta-linjoilla ;D

 

Ehtoisa emäntä pyöräytti aamulla pullaa laskiaispullia varten. Ohjeen otin päiväkodilta, kun se taikina on uskomattoman hyvä leipoa.
Tässä ohje teillekin:

1 litra vehnäjauhoja

1 dl sokeria

100 g sulatettua margariinia

1 tl kardemummaa

50 g kuivahiivaa

3,5 dl maitoa

Kuivat aineet sekoitetaan ja siihen lisätään maito ja margariini. Kohotetaan. Leivotaan pulliksi. Kohotetaan taas. Ja ilman mitään voiteluita uuniin 200 asteeseen noin kymmenen minuuttia. Tsadaa, siinäpä pullat huomista laskiaissunnuntaita varten!

9 kommenttia:

  1. Hieno pulla. Tuo pulla ohje vaikuttaa jotenkin erilaiselta. Taidankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Unelma, mina aina aloitan nesteella ja siihen lisaan jauhot ja muut. Siksi tama kai on erilaista. Luulen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos taas ohjeesta.
    Meillä tuoksuu "länsisuomalaisten karjalanpiirakat"!
    Joku sanoi niitä Martoissa "laiskan piirakoiksi", mutta väliäkö sillä! Mies ainakin hyväksyy ne täydelleen, se on paljon se!

    VastaaPoista
  4. Anteeksi, sinähän itse otsikoit piirakkajuttusi "laiskan emännän piirakat", ei Martat.

    VastaaPoista
  5. Kiitos Tuula, olipas mukava ja helppo laskiaispullaohje, jota piti heti kokeilla. Kokeilin ihan ilman vaivaamista ja veivaamista vain sekoittamalla, ja hyviä olivat! Tästä tuli suosikkiohje kerralla.

    VastaaPoista
  6. Yhdyn täysin Serenitasin kommenttiin, mutta varmistan vielä, että lämmititkö maidon? Hyviä tuli pullista - ei niin makeita, mutta hyvä niin, koska täyte kuitenkin on! Maistui herkulliselta!
    hannah

    VastaaPoista
  7. Hannah, lammitin nesteen, silla kuivahiiva vaatii vahan lampimampaa nestetta kuin tavallinen hiiva.

    Serenitas, mina en jaksa vaivata taikinoita ja sekoitan vaan kunnolla astiassa puulusikalla. Siksi tama on myos niin hyva.

    VastaaPoista
  8. Eikö tähän tule kananmunaa ollenkaan?


    Anita

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.