tiistai 10. tammikuuta 2017

Mehulinko ja päivän mehut

Sain joululahjaksi mehulingon. Ja sitä olen kyllä käyttänyt sitten jouluaaton jälkeen joka päivä. Päivän hedelmä- ja vihanneskiintiö tulee helposti täyteen mehuja juoden. Olen melkoisen ihastunut tähän uuteen keittiövälineeseeni.

Alussa kokeilin vaan semmoisia "turvallisia" sekoituksia kuin omenaa, appelsiinia, ananasta, porkkanaa. Mutta useimmiten lisäsin niihin inkivääriä ja sitruunaa vähän "potkua" antamaan. Sitten aloin lisäämään mehuihin sitä mitä kaapeista löytyi. Olen tehnyt pelkkien hedelmämehujen lisäksi sekoituksia vihannesten kanssa. Olen käyttänyt brokkolia, kurkkua, porkkanaa ja mauksi edelleen inkivääriä ja/tai sitruunaa.

Mehulinkoni on aika tehokas ja siihen voi laittaa esimerkiksi kokonaisen omenan. Porkkana surahtaa koneen läpi hetkessä. Koneen puhdistaminen sujuu minuutissa. Huuhtelen ja tarvittaessa pesen sen paremmin aina heti, kun menu on valmis. Muuten peseminen jää ja sitten se on ainakin työlästä. Hedelmäjäte on helppo tyhjentää.

Käytätkö sinä mehulinkoa ja minkälaisia sekoituksia sinä teet?


5 kommenttia:

 1. Mäkin sain marraskuussa 40v lahjaksi. Koko perhe tykkää. Aika hedelmäpainoitteisia teen. Mutta aina sekaan brokkolia/ lehtikaalia/porkkanaa. Yrteistä ja inkivääristä saa makua.

  VastaaPoista
 2. Suloista ja ihanaa blogillasi. Mikä on tuo ryppyjenpoistojuttu? Kiinnostaa!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, mulla on Wilfa mehupuristin. Sulattelen usein tyrnin marjoja pakkasesta sopivan annoksen porkkanan, punajuuren, varsisellerin, lantun ja mitä on tuossa mainittu, mitä sattuu olemaan.
  Punajuuri yllätti minut kyllä, miten hyvää se on mehuna. En yleensä pidä punajuuri-ruuista :)

  VastaaPoista
 4. Minullakin on tuon tapainen mehulinko,johon voi laittaa kokonaisia omenoita ym. Mutta käytän sitä aivan liian harvoin,enemmän tulee käytettyä sellaista joka sekoittaa smoothiet.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.