keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Uusi harrastus: vanhat salonkitanssit

Viime keväänä pääsin miesystäväni mukana tutustumaan lähemmin mm norjalaiseen kansantanssiharrastukseen. Sen seurauksena käyn nyt Lillehammerissa kerran viikossa tanssiharjoituksissa. Siellä tanssimme  norjalaisia kansantansseja ja jonkin verran myös vanhoja salonkitansseja (tarkistin sanan Googlesta, täällä puhutaan historiallisista tansseista, Amerikassa taas English Country Dance). Hyvää treenausta niin kropalle kuin aivoillekin. 

Olen kovin tykästynyt noihin salonkitansseihin. Musiikki on kaunista ja tanssit vaativat ajatustyötä. Ei niitä tansseja hetkessä opi, mutta vähitellen. Olemme käyneet myös Hamarissa erään toisen ryhmän harjoituksissa, sillä siellä harjoitellaan pelkästään salonkitansseja. 

Viime viikonloppuna oli sitten ball eli tanssiaiset. Sinne pukeutuvat naiset pitkiin juhlamekkoihin ja miehet frakkiin. Ilta alkoi illallisella ja puheilla, jonka jälkeen orkesteri soitti koko illan tanssimusiikkia. 

Tanssiharrastuksen myötä olen tutustunut moniin mukaviin ihmisiin. Kansantanssipiirit ovat täällä vanhenemaan päin ja uudet tulokkaat otetaan avosylin vastaan. Meidän tanssiryhmä muuten matkustaa Suomeen, Oulaisiin toukokuussa ja minä lähden sinne mukaan! 

6 kommenttia:

 1. Hieno harrastus. Mina olen kateellinen niille jotka osaavat tanssia. Olen yrittanyt opetella joskus nuorena, mutta ei vaan sujunut.

  VastaaPoista
 2. Oletpas löytänyt mukavan harrastuksen. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa! Paritanssit on mun intohimo (vaikka ma tanssinkin lava- ja latinotansseja, en niinkaan kansantansseja). Nuo tanssiaiset vaikuttaa tosi kivalta, varmaan mukava paasta valilla pukeutumaan hienoon juhlamekkoon :)

  VastaaPoista
 4. Oijoi, miten hienot juhlat teillä oli! tanssiharrastus on oikein hyvää liikuntaa. Mielelläni itsekin kävisin pyörähtelemässä, mutta kun puolisoa ei niin innosta, emme ole käyneet tanssimassa varmaan kolmeen, neljään vuoteen. Joskus toki tanssitaan keittiön lattialla.
  Hyvää matkaa Suomeen ja sitä ennen hyvää ja aurinkoista talven ja kevään jatkoa! :)

  VastaaPoista
 5. Hieno harrastus, siitähän tulee glamouria arkielämään.

  VastaaPoista
 6. Upea harrastus, nyt on tanssittava kun jalka vielä nousee. Meikämuorilla ei enää sydänkään pysy tahdissa. :-)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.