lauantai 21. tammikuuta 2017

Kampaajalla

Minusta on vaikeaa mennä uudelle kampaajalle. Suomessa asuessa kävin vuosikymmenen samalla kampaajalla. Kävin hänellä monta kertaa vielä tännekin muutettua aina Suomessa käydessä. Täällä löysin sitten lopulta mieleiseni kampaajan, joka oli luottokampaajani vuosikausia. Kunnes hän sitten vuosi sitten muutti pois.

Vuoteen en käynyt kampaajalla. Vain syksyllä uskaltauduin Gdanskin reissulla ottamaan värin ja pienen leikkauksen. Tällä viikolla päätin, että nyt on tehtävä jotain tukalle, joka alkoi olla hapero latvoista. Minulla on aina ollut puolipitkät hiukset. Enkä halua lyhyitä hiuksia. 

Varasin netissä eilen illalla ajan Lillehammeriin yhden hiussalonkiketjun kampaamoon. Ilman että kukaan tuttava olisi sitä suositellut.  Kampaaja otti aikaa ja tutki tarkkaan hiukseni. Yhdessä suunnittelimme leikkauksen. Siitä tuli paljon lyhempi kuin minulla on ollut aikoihin mutta teimme suunnitelman pitemmäksi kasvatuksesta. Täytyy alkaa hoitamaan tätä päätä ja käydä säännöllisesti kampaajalla.

Millainen suhde sinulla on kampaajalla käyntiin?8 kommenttia:

 1. Ei ole mitaan suhdetta, en kay ollenkaan. Yli 30 vuotta olen mennyt ilman. Pitka tukka, latvoja leikkaan itse valilla. En ole koskaan varjannyt enka aio alkaakaan vaikka harmaata on jo kovasti.
  Onneksi minun hiukseni ovat suht hyvinvoivat eika superohkaset perussuomalaiset joten voin parjata nain.

  VastaaPoista
 2. Olen uskollinen yhdelle ja samalle kampaajalle. Olen käynyt varmaan 20 vuotta samalla. Kun hän oli pitemmällä saikulla kävin toisella pari kertaa, mutta nyt palasin takaisin. Hän tuntee mun hiukset, jotka ovat luonnonkiharan vuoksi normia haastavammat leikattavat ja myös värjäyksen kanssa tarvii olla tarkkana. Pidän lyhyestä mallista kun se on helpommin muotoiltavissa ja suoristettavissa, en siis pidä tukkaa kiharana. Kyllä luotettava, hyvä kampaaja on aarre! :)

  VastaaPoista
 3. Enpä ole käynyt minäkään kymmeneen vuoteen. Tarpeen kyllä olisi, vaikka ei siellä pystytä lisäämään hiuksia kuitenkaan. Lisäkkeisiin ei ole varaa.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli 5 vuoden väli kampaajalle menossa,leikkasin itse latvoja,kunnes 2 vuotta sitten näin bussin ikkunasta kampaamoliikkeen,joka mainosti todella halpoja hintoja. Ihan uteliaisuudesta päätin kokeilla,kampaamoliike näytti vähän sellaiselta ettei siellä ole pitkään remontoitu,ja hauskoja yksityiskohtia täynnä oli pieni kampaamo,nukkeja hyllyillä ja Seinfeldin Kramer-hahmon iso muotokuva raameissa seinällä. Koska kampaajamies leikkasi tukan tosi hyvin,päätin tulla uudestaan muutaman kuukauden kuluttua,ja nyt käyn siellä ehkä joka 4 kk. eikä minun tarvitse edes sanoa mitä haluan,Ofer tietää jo miten leikata hiukseni..

  VastaaPoista
 5. Minulla on ollut lyhyet hiukset jo varmaan reilun kolmenkymmenen vuoden ajan. Parikymmentä vuotta sitten yritin kasvattaa hiuksia pidemmäksi, mutta sitten jotenkin kyllästyin ja siitä lähtien olen käynyt leikkauttamassa hiuksiani luottokampaajalla, jonne olen taas tiistaina menossa. Nyt laitetaan hieman väriraitoja leikkauksen lisäksi. Minulla on itsepäiset hiukset luonnonkiharuuden takia ja varsinkin kostealla säällä ne menevät ihan säkkyrälle, mutta itselleni asia on ihan ok.

  VastaaPoista
 6. Tuttu kampaaja on minulle tärkeä asia, yhtä tärkeä kuin tuttu hammaslääkäri ja tuttu gynekologi. Olen käynyt samalla kampaajalla yli 20 vuotta, ja meistä on tullut hyvät ystävät. - Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 7. Kampaajalla käynti aina huolestuttaa. Monen monta kertaa olen tullut itku kurkussa kotiin . Useimmiten on käynyt niin että tukasta on tullut liian lyhyt. Yleensä minulla on puolipitkät hiukset ja pidän niistä, mutta muutaman kerran olen tullut kotiin pää melkein pulina . Olen ruvennut pohtimaan, mitä ihmettä puhun kampaajalle, että hän saa sellaisen käsityksen, että haluan lyhyet. Tällä kertaa on viimeisestä kampaamokäynnistä yli vuosi. Itse ja myös tyttäret ovat hiukan siistineet tätä, mutta kai on mentävä tässä kevään tullen.

  VastaaPoista
 8. Mä käyn aina suomilomalla kampaajalla. Täällä en käy, mutta vuosi sitten leikkautin Thaimaassa ja olin kyllä tyytyväinen.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.