lauantai 2. elokuuta 2014

Mamman marjapiiras

Mustikka-aika on täällä nyt parhaimmillaan. Kävin eilen poimimassa kupillisen. Ja niistä sitten leivoin kaksi mustikkapiirakkaa. Tämä on se vanha, hyväksi todettu ohje, johon tulee grahamjauhoa. Olinkin unohtanut, että se tekee piirakanpohjasta pähkinäisen, todella herkullisen.

pohja

vaahdota:
100g voita
1 dl sokeria

lisää siihen:
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta

levitä piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille

sen päälle laita marjoja haluamasi määrä (minä käytin vain noin pari desiä)

täyte

jonka kaadat marjojen päälle

2 dl kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Paista noin puoli tuntia +200 asteessa.


Tuosta irtopohjavuoasta kakun saa helposti kakkulautaselle.

6 kommenttia:

  1. Mikä vastaa grahamjauhoja Norjassa? Vai tuotko ne Suomesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä käytin Møllerens Grovbakst jauhoa. Sopi oikein hyvin grahamjauhojen sijaan. Totta puhuen en oikein enää edes muista millaisia grahamjauhot olivat Suomessa...

      Poista
  2. Hei Tuula, minä olen samalla pohjalla leiponut banaanitorttuja ympäri vuoden. Täytteenä banaania viipaleina, vieri viereen, ja kermaviili (lettrømme)-täytteeseen olen pirauttanut sitruunanmehua vastapainoksi sokerille ja vaniljasokerille, niin että siitä on tullut mukava hapanimelä ja vaniljainen maku, joka mielestäni sopii erinomaisesti banaanin kanssa.
    Terveisin, Rosmariini

    VastaaPoista
  3. Mamman marjapiirakka on minun suosikkejani. Kaikki jauhot voi vaihtaa spelttiin, marjoiksi viinimarjoja ja vieraille tietysti leivotaan oikealla voilla...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.