sunnuntai 3. elokuuta 2014

Nyt ne sitten lähtivät...

Eilen oli vähän haikea päivä, kun lehmät muuttivat uuteen kotiin. Yksi elämäntyö loppui tähän. Olin todella onnekas, että sain myytyä koko lauman elävinä samaan paikkaan. Ja näin nopeasti. Lehmät muuttivat tästä tuonne lähikylään. Tosin saavat olla tunturissa laiduntamassa nyt tämän loppukesän. Onnellisia lehmiä. Käymme varmaan tervehtimässä laumaa ennen syksyä laidunpaikalla. Naapurin mukaan se on muuten yksi kauneimmista paikoista täällä.

Tällä kyydillä lähtivät:


Tuntuu varmaan oudolta, ettei ole enää lehmiä. Täällä kun on ollut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana aina eläimiä. Ensin lampaita ja sitten nuo lehmät. Mutta kaikkeen tottuu, myös tähän varmasti. Ja onhan se suuri vastuu nyt poissa.

14 kommenttia:

 1. varmasti on haikea hetki kun lähtivät, mutta elämä muuttuu ja olosuhteet vaativat ratksiuja. Hyvä, kun sait kaikki myytyä samaan paikkaan.

  VastaaPoista
 2. Kyynel tuli silmiin. Muistan omalta kohdaltani vastaavan ajan. Vuonna 1989 me päätimme lopettaa karjan pidon ja teimme tuotannonmuutos sopimuksen. Se oli aika radikaali sopimus, Eläimet oli laitettava teuraaksi. Joukossa valiolehmiäkin. Kaikkeen tottuu. Aloitimme aivan uudenlaisen elämän. Minä menin postiin töihin ja mieheni jatkoi tilaa ( ja jatkaa yhä, 80 täyttänyt) metsätilana. Hyvin on kaikki mennyt. Niin tulee käymään sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Nyyh, jotenkin niin liikuttavaa, mutta kiva, että löytyi niille uusi hyvä koti.

  VastaaPoista
 4. Hienoa! Vaikka ymmärrän että voi olla haikeeta.

  VastaaPoista
 5. Asioilla on tapana lutviutua. :) Iso muutos ja tarvitsee aikaa sopeutua.

  VastaaPoista
 6. Hienoa, että lauma pääsi samaan paikkaan ja elävänä. Elämäntyönne jatkuu siellä. Pääsette niitä edelleen katsomaan, mutta ei ole enää itsellä vastuuta :). Haikeaa ja surullista kuitenkin, niin kuin luopuminen aina.

  VastaaPoista
 7. Onneksi lauma pääsi hyvään kotiin,ja vielä lähelle,mutta varmaan haikeaa kun ne lähtivät,.Mutta onhan teillä vielä kisut ja koirat?
  Tsemppejä Tuula!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissa ja koirat ja hepokin on vielä paikalla :).

   Poista
 8. On varmasti iso elämänmuutos, kun ei ole enää mitään eläimiä. Mutta hienoa, että kaikki lehmät päätyivät samaan paikkaan.

  VastaaPoista
 9. Sinulla on ollut viime aikoina suuria elämänmuutoksia ja jälleen yksi osa elämää on takana päin. Hyvä, että lemmut pääsivät uuteen, hyvään kotiin, vaikka nyt varmasti haikealta tuntuukin.

  Sinua lämpimästi ajattelen! Voimia joka hetkeen!

  VastaaPoista
 10. Komppaan muita, kiva että pääsivät samaan paikkaan. Ehkä pari kissaa lisää nyt sitten, nehän on niin helppo hoitoisia :-)

  VastaaPoista
 11. Munkin piti tulla heti kysymään jäikö heppa kotiin:)
  Ihanaa, että lehmät pääsivät tuonne.

  VastaaPoista
 12. Osata luopua eläimen parasta ajatellen on suurta rakkautta vaikka oma sydän kasaan kutistuisikin.

  VastaaPoista
 13. Voi miten haikeaa.... Mutta niin kuin totesit, kaikkeen tottuu, ja elämä on yleensä yllätyksiä ja muutoksia täynnä alusta loppuun, on vain hyväksyttävä ne joihin ei voi vaikuttaa. Toivon sinulle hyvää loppukesää ja toivon että uudenlainen elämäsi lähtee pyörimään ilman ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Sinullahan on varmasti sitä mitä suomalaiseksi sisuksi kutsutaan... Lämpimin terveisin, Rosmariini

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.