tiistai 8. heinäkuuta 2014

Taas tulvii

Kovat vesisateet tuovat, täällä meilläpäin ainakin, kovin usein tullessaan myös maanvyöryjä ja tulvia. Ja eilen täällä tulikin vettä oikein taivaan täydeltä. Ja tänään jatkuu sama meininki säätiedotuksen mukaan koko päivän...

Aamun nettilehdestä luinkin, että Lillehammerissa on jouduttu evakuoimaan asukkaita myös terveyskeskuksen vuodeosastolta. Ja mm E6:n valtatie on jouduttu laittamaan kiinni vesimassojen vuoksi.

Onneksi ei tarvitse lähteä minnekään tänään. Mehän asutaan 650 metrissä pienellä kukkulalla ja tästä valuu sadevedet alaspäin, eikä ole pelkoa minkäänlaisista tulvista tai vyörymistä. Ja tiekin pysyy paikallaan, kun ei ole puroja tien ali.

Tässä eilistä vesisadetta:Yöllä syntyi taas vasikka. Heräsin neljältä, kun ylpeä äiti esitteli vasikkaansa minulle. Huuteli nimittäin ammuuta sen verran kovaa, että oli pakko kurkistaa ikkunasta, että mikä on hätänä. No eihän siellä hätä ollut, vaan oli vastasyntynyt pienokainen :).

Olen muuten huomannut aikaisemminkin, että tämmöisillä ekstreemi-ilmoilla lehmät alkavat herkästi poikimaan.

Säätiedotus lupaa huomenna aurinkoa ja hellettä. Uskoisikohan?

4 kommenttia:

  1. Joo, huomenna poutaa ja sade teki hyvää ennen sitä.

    VastaaPoista
  2. Viime aikoina on tosiaan ollut melkoisia sadekuuroja. Koskahan on viimeksi ollut "tavallinen" kesäsade? Jännä juttu, että lehmät reagoivat säähän tuolla tavalla. :D

    VastaaPoista
  3. Minulta on jäänyt paljon lukematta, mutta nyt taas näen paremmin ja muutto uuteen kotiinkin on jo takana. Hyvää kesää!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.