sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Keskellä kesää

Kesäilmat hellivät täälläkin. Taitaa sama korkeapaine olla koko Skandinavian yllä.

Viikko on mennyt paperimyllyä hoitaessa. Asiat etenevät kesä-Norjassa hitaasti, kun joka paikassa ollaan lomilla. Heinäkuun viikkoja kutsutaankin sattuvasti fellesferieksi (eli yhteislomaksi). Kovin monet ovat ansaituilla vapailla nauttimassa kesäilmoista. Yllättävän monet matkustavat myös näin kesähelteitten aikaan etelään. Ehkäpä ne muutaman vuoden takaiset sateiset kesät saavat ihmiset turvaamaan kesäauringon sillä tapaa.

Vaan minähän en kesällä etelään lähde. Minä lähden Joensuuhun, jossa on viimeisen viidentoista vuoden aikana aina paistanut aurinko minun loman aikaan. Ensi viikollekin on luvattu sääennusteen mukaan koko kesän parasta viikkoa. Vaan semmoiseenhan sitä on tottunut, joten ei tullut ihan salamana kirkkaalta taivaalta tuokaan ;).

Entinen opiskelijapoika, nykyinen valtion virkamies, tulee tänne talonvahdiksi. Hän aloitti uudessa työssään ja saa pitää kotikonttoria nyt heinäkuun, niin joutaa tännekin. Koiria ja kissaa on syötettävä ja kotona olevien lehmien perään on katsottava, vaikka lomittajat onkin sitä oikeastaan tekemässä. Vaan saavatpahan hekin olla edes pikkuisen vähemmällä.

Mustikat alkavat kypsymään tuossa kotimetsässä ja mansikka-aika alkaa olla jo lopuillaan. Tämmöisillä herkuttelin tänä aamuna:


Oikein hyvää heinäkuun loppua!

9 kommenttia:

 1. Hyvaa Suomi-lomaa!!

  Muuten elamani maukkaimmat mansikat olen kylla syonyt Norjassa. Niita en unohda vaikka olikin heinakuussa -94!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, norjalaiset mansikat ovat kyllä hyviä.

   Poista
 2. Hyvää lomaa! Mun vierailu näyttää siirtyvän nyt sinne loman jälkeiseen aikaan, mutta tulen kyllä! Suomeen terveisiä, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tulet sitten kun sinulle sopii. Me ollaankin sitten varmaan Suomen loman jälkeen täällä aika tiukkaan kotona. Jos ei sitten ihan yhtäkkiä jotain mukavaa keksitä.

   Poista
 3. Tervetuloa vaan tänne Joensuuhun. Toivottavasti torilla tavataan, ainakin viime viikolla oli torilla paljon vipinää. Ja maistahan niitä koti-suomen mansikoitakin :)

  VastaaPoista
 4. Heippa Tuula - helteitä on luvattu, joten oikein ihania kotilomia sinne suuntaan;)

  VastaaPoista
 5. Mmm,ihanat marjat! Hyvää Suomi-lomaa Tuula!

  VastaaPoista
 6. Hei Tuula! Ihanaa lomaa ja tervetuloa hellesuomeen! Terveiset täältä mereltä, lämpöä 31 astetta, eikä tuulen virettäkään. Mutta kyllä kelpaa...

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavaa lomaa ja ei tainnut kyllä kelit tuottaa pettymystä tälläkään kertaa :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.