maanantai 14. heinäkuuta 2014

Sigrid Undset

Lauantaina kävin tyttöjen kanssa Lillehammerissa Bjerkebækissä. Se on museoksi tehty kirjailija Sigrid Undsetin kotitalo.

Sigrid Undseth (klikk, klikk) on kolmas norjalainen Nobelin kirjallisuuspalkinnon saanut kirjailija. Hän sai palkinnon 1928. Ne kaksi muuta ovat Bjørnsjterne Bjørnson vuodelta 1903 (jonka kodissa, Aulestadissa Gausdalissa Lillehammerin vieressä, vierailimme viime kesänä) sekä Knut Hamsun vuonna 1920.

Lillehammer on muuten ollut aina kulttuuri-ihmisten suosima kaupunki. Siellä ja lähistöllä ovat asuneet mm kuvataiteilija Jakob Weidemann, tutkimusmatkailija Thor Heyerdahl, kirjailija Anne Cath, Vestly ja monet monet muut.

Museolla pääsee sisälle taloon vain oppaan kanssa ja se onkin todella mielenkiintoinen retki oppaan kertoessa kirjailijan tarinan. Talon ympärillä on myös rehevä puutarha, joka on laitettu samanlaiseen kuntoon kuin se aikoinaan oli. Kirjalija kun oli innostunut puutarhanhoidosta.

Ja kuinkas ollakaan, niin osaavan oppaan kertoessa tarinaa, unohdin ottaa kuvia... Mutta tässä kuva talon ympärillä olevasta metsiköstä kahvilasta käsin otettuna. Siellä pilkottaa talokin puiden siimeksessä ;)


Kahvilan terassilta


Ihanaa Bjerkebækk teetä, joka on tehty puutarhan yrteistä. Sekä herkullista Fyrstekakea.
1 kommentti:

  1. Itse kun en käy juuri missään, niin on hyvä kun joku avartaa maailmankuvaa.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.