maanantai 14. huhtikuuta 2014

Oil pulling eli öljyllä purskuttelu

Nyt kun hiukset on opittu pesemään oikein niin on sitten hampaitten vuoro.

Facebookissa törmäsin ilmiöön nimeltä oil pulling. Se kuulemma auttaa saamaan hampaat luonnollisen valkoisiksi ja auttaa suun hygieniassa muutenkin. Ja paljon muitakin terveysvaikutuksia kuulemma on. Siis ei kun kokeilemaan tuota ihmejuttua.

Aamulla herättyä nappaan suuhuni teelusikallisen (jossain puhutaan ruokalusikallisesta, mutta syljen muodostumisen vuoksi minusta teelusikallinen on aivan tarpeeksi) jotain ruokaöljyä. Minä käytän oliiviöljyä. Sitä purskutellaan suussa sitten varttitunti. Öljy sylkäistään roskikseen (ei viemäriin, ettei viemäri mene tukkoon). Sen jälkeen huuhdellaan suu vielä suolavedellä. Ja tadaa, suu on puhdas bakteereista, viruksista ja sienistä. Tavallisen hampaanpesun suoritan aamupalan jälkeen.

Nyt muutaman päivän kokeiltuani olen huomannut, että hampaat tuntuvat puhtaammilta ja hengitys raikkaammalta koko päivän. Hampaat ovat muuttuneet valkoisemmiksi, näin ainakin luulen. Minulla ei ole mitään kuvatodisteita. Eli jatkan kokeilua ja odotan muitakin terveysvaikutuksia. Purskuttelu kun kuulemma vaikuttaa esimerkiksi ihon kuntoon, poskiontelotulehduksiin, kehon puhdistumiseen ja laihtumiseen!

Tässä muutama linkki aiheesta: Kookosravinnon sivulta, Leeni Viion sivuilta ja Kamillen sivuilta norjaksi.

Oletko jo kokeillut?

11 kommenttia:

 1. Kiitos vinkista, aloitan heti huomenna!

  VastaaPoista
 2. Varttitunti kuulostaa tosi pitkältä ajalta purskutella? Muuten kuulostaa kyllä kiinnostavalta - pitää testata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä purskuttelen aamutoimia tehdessä. Aika menee nopeasti.

   Poista
 3. No niin, heti piti kokeilla :). Ajattelin aluksi, että tämä on jonkun miehen keksintöä: kuinka saat saa vaimon hiljaiseksi aamuisin :D. Mutta, olen jo nyt vakuuttunut. No ensinnäkin suu tuntuu tosi puhtaalta ja raikkaalta. Mutta sitten tuolla tuntuu olevan vaikutusta myös tuonne poskionteloihin (en kyllä ymmärrä miten) ja lima alkoi lähes välittömästi irtoamaan? Outoa... Mulla kun on enemmän ja vähemmän kroonista poskiontelovaivaa, niin olen tästä jutusta kovin tyytyväinen. Eli jatkan ehdottomasti. Eikä se 15 minuuttia nyt niin hirveän pitkä aika ollutkaan, meni ihan huomaamattomasti tässä netin ääressä. Tai aamiaista laittaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon! Mulla on kanssa tuota allergiaa. Ajattelin, jos voisi olla ilman lääkkeitä tällä systeemillä. Siis en usko, mutta ei ainakaan poskiontelot mene tukkoon ehkä. Ja eikö todellakin, 15min menee tosi nopeasti.

   Poista
 4. Tästä on nyt ollut juttua vähän joka paikassa, saa nähdä josko sitä itsekin kokeilisi. Jos ei muuta niin on ainakin poskilihaksille treeniä :D

  VastaaPoista
 5. Täytyy vissiin kokeilla, kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ainakin kokeilla. Ei kai tuosta mitäa¨n haittaakaan voi olla.

   Poista
 6. Kiitos! Mies on myyty tälle aatteelle. Hän kun muutenkin jo nauttii joka päivä kaksi rkl:sta kylmäpuirstettua rypsiölyä terveysvaikutusten vuoksi.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.