lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kun pitäisi...

Minun pitäisi olla juuri nyt lukemassa ja kirjoittamassa lopputyötä... Mutta joskus (aika usein), kun oikein pitäisi tehdä jotain, niin silloin yhtäkkiä minun alkaakin tehdä mieli leipomaan.

Löysin kaapista pussin valmista leipäjauhoseosta. Auringonkukansiemenleipä kuulosti huippuherkulliselta. Niinpä tuumasta toimeen ja sekoittelemaan taikinaa pussin sisällöstä, vedestä ja hiivapussista.


Ostan aina silloin tällöin noita valmiita leipäseoksia. Yleensä sekoittelen erilaisia jauhoja ja siemeniä itse taikinaksi. Nyt erityisesti pisti silmään, että nuo Møllerensin leipäjauhopussit tehdään nykyisin ilman palmuøljyä. Hyvä juttu!

Olen alkanut seuraamaan listoja tuosta palmuöljyn käytöstä valmistuotteissa ja yllättävän monessa tuotteessa sitä on. Meillä loppui esimerkiksi mikropopparin käyttö kokonaan ja nykyisin poppaillaan ihan vanhanaikaisesti kattilassa. Seuraatko sinä palmuöljyn käyttöä tuotteissa?

Mitä sinä teet, kun sinun pitäisi tehdä jotain muuta? :)

Illalla laitoin taas ohranjyviä likoamaan ja kattilassa porisee nyt puuro. Nam!

11 kommenttia:

 1. Minunkin pitäisi uhrata aikaa kirjoittamiselle, mutta työviikon jälkeen on ollut paljon mukavampaa syventyä kodin remontointiin, pihatöihin tai karata hevoselämään. Ensi viikolla olisi useampi vapaapäivä, joten silloin on pakko istahtaa alas ja syventyä tutkimustyöhön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on se ongelma, että pääsen vauhtiin vasta jonkin ajan kuluttua. Tuntikin saattaa mennä pähkäillessä ja etsiessä punaista lankaa. Mutta sitten se alkaa.

   Onnea tutkimustyöhösi!

   Poista
 2. Aina välillä muistan katsoa löytyykö palmuöljyä (ja myöskin fructose syrup), ja yritän välttää. Micropoppareita teen minäkin hyvin harvoin, kun Suomessa en edes omistanut microa. Kattilassakin tulee hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti niistä ei edes kirjoiteta, siksi tykkään tutkailla semmoisia listoja, joihin on laitettu palmuoljytuotteet.

   Poista
 3. Leipää on pitänyt leipoa monesti, vaan aina jotain muka puuttuu...yleensä hiiva. Nyt kyllä olisi kun tuli ostettua simaa varten. Jos huomenna. En ole seurannut palmuöljyn käyttöä elintarvikkeissa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostan kuivahiivaa, niin sitä on sitten useimmiten kaapissa.

   Poista
 4. Tsemppiä vaan kirjoittamiselle!
  Käytän niin vähän prosessoituja tuotteita niin että tuskin niissä palmuöljyä on.Luen aina tuoteselostukset.ennen sanottiin että kookosöljykin on paha terveydelle,mikä ei ollut suinkaan totta mikäli kyseessä oli kylmäpuristettu kookosöljy. Palmuöljystäkin on puolesta puhujia ja vastustajia,mutta ekologisessa mielessä sen käyttöä tulisi rajoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoteselosteet ovat kyllä joskus mielenkiintoista luettavaa. Kun niistä sitten aina ymmärtäisikin kaiken...

   Poista
 5. No eipä ole erityisesti tuota älynnyt välttää, yleensä vältän kaikkia "kovetettuja kasvisrasvoja", ei tule syötyä snacseja eikä pikkuleipiäkään eikä margariineja.
  Sellasta se on, että on alettava tekemään jotain muuta kivaa kuin sitä mikä on pakko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on puhuttu todella paljon tämän talven aikana palmuöljystä mediassa.

   Poista
 6. En seuraile mitenkään erityisesti tuota palmuöljyä, mutta vehnää, sokeria ja E-aineita karttelen ja sen seurauksena en juuri mitään prosessoituja ruokia ostele. Yleensä leivon leivätkin itse tai syön hapankorppuja. Aina parempi mitä lyhyempi tuoteseloste on.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.