Syyslomalainen Maikki paistoi keksejä.
Tässä ohje:
250 g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
Sekoita nämä keskenään.
80g sulatettua voita
150g fariinisokeria
125g sokeria
Sekoita nämä keskenään.
Sekoita ensimmäinen ja toinen sekoitus keskenään ja lisää siihen kaksi kananmunaa.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja lisää siihen 100g tummaa suklaata ja 100g vaaleaa maitosuklaata isohkoina paloina.
Tee taikinasta paksu makkara ja leikkaa siitä puolentoista sentin paksuisia kakkaroita. Laita kakkarat pellille ja painele niitä hiukan ohuemmiksi. Jätä leviämisvaraa.
Paista noin 10min 170 asteessa. Keksien on tarkoitus jäädä vaaleiksi eli älä polta niitä.
Jäähdytä ritilällä. Keksit kovettuvat vähän jäähtyessään.
Oikein hyviä, mutta aika äkkimakeita. Ehkä sokerin määrää voisi vähentää jonkin verran.
EDIT. Tyttö paistoi keksejä toisen kerran ja vähensi sokerin määrää 200 grammaan yhteensä. Lisäsi myös pähkinärouhetta. Hyviä tuli eikä niin ylimakeitakaan.
Ihana pikku leipuri sulla:)
VastaaPoistaTykkään näistä selkeistä resepteistä - saa helposti ja paljon;) Kiitos, kokeiluun menee!
VastaaPoistaOoh, hyviltä näyttävät! Kiitos ohjeesta. Minä olen juurikin äkkimakean perään. .-)
VastaaPoista