tiistai 24. syyskuuta 2013

Norjalaisia hintoja taas

Hintavertailijoille tulee taas pieni postaus, kun satuin kaupassa käydessä ottamaan kuitin mukaan.


Tomaattikeittopussi 14,50 kr = 1,8 euroa.
Kahvi 250g (tarjouksessa) 14,90 kr = 1,9 euroa.
Pieni purkki makrillia tomaatissa (tarjouksessa) 9,90 kr = 1,2 euroa.


Kevytsalami 100g (tarjouksessa) 25,83 kr = 3,2 euroa.
Tavallinen salami 100g (tarjouksessa) 27,90 kr = 3,5 euroa.
Nautajauhelihaa 400g (tarjouksessa) 24,90 kr = 3,1 euroa.


Maito 1litra 14,90 kr = 1,9 euroa.
Maustamaton jugurtti 5dl 13,50 kr = 1,7 euroa.
Kevytrahka 3dl 16,90 kr = 2,1 euroa.
Riisilounas 1,5dl 11,50 kr = 1,4 euroa.
Kevytjuusto 450g 57,90 kr = 7,3 euroa.
Paistomargariini 500g 10,90 kr = 1,4 euroa.
Kevytsulatejuusto 200g 30,90 kr = 3,9 euroa.
Leipämargariini 600g 23,90 kr = 3 euroa.


Porkkanat 1kg 17,90 kr = 2,2 euroa. Omenat 1kg 19,90 kr = 2,5 euroa.

Kuten huomaatte, niin ostelen usein tarjoustuotteita ja noita halvempia FirstPrice tuotteita. Sillä tavalla saa ruokakorin hintaa halvemmaksi. Kevyttuotteet ovat tavallisia kalliimpia yleensä.

Miltä nämä hinnat muunmaalaisista tuntuu?

15 kommenttia:

 1. Olipas mielenkiintoinen postaus...voisin tehdà tàllaisen myòs joku kerta :D
  Meillà ainakin liha on kalliimpaa. Yllàttàvàà mulle oli tuo litran maito...tosi kallis! Oliko se jotain erikoismaitoa? Kuvittelin maidon olevan samalla tavalla halpaa sielà, kuten Suomessakin, mutta ei nàkòjààn....ja tuo rahka...kuinka iso purkki se oikein oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallista maitoa se on. Maito on aika hinnakasta. Ja jos laktoositonta ostaa, niin sen hinta on kaksinkertainen.

   Rahkaa oli 3dl:n purkissa.

   Poista
 2. Ei teillä kauhean kallista ole,luulin että olisi kalliimpaa. Mutta maitotuotteet aika hintavia (niin ne ovat täälläkin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minusta täällä enemmän rahalla saa kuin esim Suomessa. Siellähän se vasta kallista on, jos palkkoihin vertailee.

   Poista
 3. Eiköhän noista kevyttuotteista rokoteta joka maassa. Kuitenkin joku lääkäri sanoi, että jos hänellä olis valta, niin hän kieltäisi ne kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei karppaa ja haluaa laihtua, niin kevyttuotteet ovat hyvä vaihtoehto minusta :).

   Poista
 4. Suomessa on suhteessa kalliimpaa. Voin sanoa kun olen täällä nyt 5kk asunut taas. Norjassa niin hyvät tulot, ettei siellä tarvi miettiä mitä ostaa. Alkoholi, tupakka ja ulkona syöminen Norjassa kalliimpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sullahan on näistä hinnoista läheistä kokemusta. Mutta valikoimat siellä Suomessa taitaa kumminkin olla paljon isommat kuin täällä meillä? Ainakin tuntuu aina siltä kun siellä käy :).

   Poista
 5. halvempaa kun Suomessa muistini mukaan mutta tietenkin kalliimpaa kun Turkissa, onhan taalla palkkataso ihan toinen ja haitari aika suuri, maitotuotteet teilla tuntuvat olevan kalliita ja liha taas aika edullista, tomaattikeittopussi tuntui minusta kalliilta kun se on taalla tosi halpaa.

  VastaaPoista
 6. Maito, juusto, sulatejuusto, leipämargariini ja porkkanakin näin äkkiä katsottuna näyttäisi olevan kalliimpaa. Vaan jos palkkataso on siellä ihan jotain muuta kuin tiällä, niin silloinhan tiällä on suhteessa kalliimpaa

  VastaaPoista
 7. Kyllähän nuo hinnat siellä näyttää kalliimmilta. Tarjoustuotteita täälläkin ostellaan ja esim kahvia sai tällä viikolla 1,69e 500g ( ei mitään huippumerkkiä kylläkään) ja Lidlin hintoihin kun tottuu niin muut näyttää kalliilta. Sieltä esim. ½ l maustamaton jogurtti 69 sent. Purkkikalat taitaa olla täällä jopa kalliimpia, alle euron ei juuri saa tonnikalaakaan.
  Mielenkiintoisia nämä hintavertailut olis. Tietysti pitäis ottaa palkkaerotkin huomioon ;)

  VastaaPoista
 8. Kesällä olimme viikon Norjassa matkalla ja kyllä ruuan hinnat olivat paljon korkeammat kuin Suomessa. Tuota koriasi vertaillessa, eivät näytä ollenkaan niin hintavilta mihin hintoihin me törmäsimme. Ja meidän tulkintamme mukaan, liha oli Suomessa saman hintaista tai kalliimpaa.

  Toki varmasti on totta, että suhteessa Suomessa on hintavampaa, palkat siellä ovat käsittääkseni huomattavan paljon paremmat kuin täällä. Mielenkiintoinen postaus, ja kiva, että Petran blogin kautta tänne päädyin, tulen varmasti uudelleenkin. Norja on ikisuosikkini :)

  Venla

  VastaaPoista
 9. Muistan, kun joskus 10-15. vuotta sitten sanottiin aina, että Norjassa on niin kallista käydä kaupassa. Mutta kyllä nykyään Suomessakin on ruoan hinta kallistunut todella paljon ja tuntuu, että kallistuu vaan entisestään.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa nämä hintasi, näillä kävin kaupassa ja osasin ostaa :D

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.