sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tohvelisukat

Olen neulonut kymmeniä huovutettuja lapasia. Ne ovat maailman parhaat talvipakkasilla. Ei varmaan kylmä kädet.

Viime kerralla Maihaugenissa käydessä näin siellä huovutetut sukat myymälässä. Olen neulonut ja huovuttanut parit tossut, mutta en oikein tykännyt niistä. Mutta nuo tohvelisukat näyttivät justiinsa haaveitteni sukilta.

Ja seuraavana arkipäivänä pitikin sitten taas kauppaan kiirehtiä lankaostoksille.

En ole neulonut sukkia, kun meillä on maailman paras sukkataiteilija Suomessa eli äitini. Niinpä piti etsiä netistä ensin sukanteko-ohje. Onhan siellä kaikenlaista ohjetta videoista lähtien. Mutta minä valitsin Novitan sukkaohjeen. Mutta huovuttaessahan tekeleestä kutistuu puolet. Niinpä käytin numeron kuusi sukkapuikkoja, mutta silmämäärän pidin samana kuin ohjeessa. Samoin neuloin sukalle pituutta jalkaosassa 40 kerrosta kokoon 38. Olisi voinut olla muutama kerros lisääkin. Mutta saahan tuota sukkaa venyteltyä pesun jälkeen. Tein kärkikavennuksen myös eri tavalla kuin ohjeessa eli pyöreämmän.

Näin iso siitä sitten tuli.


Pesin koneessa 40 asteessa parin pyyhkeen kanssa ja sitten sukat näyttivätkin tämmöisiltä:


Siis aivan ihanat, lämpimät ja huopatossumaiset sukat omiin jalkoihin. Jess! Tästä taisi tulla uusi neulomissuosikki. Onhan noita lapasia jo tullut tehtyäkin :).

6 kommenttia:

 1. Vautsi!!! Heti laitoin äidille vinkkiä:)

  VastaaPoista
 2. Niistä tuli hienot! Ja hauskat :D

  VastaaPoista
 3. Tuollaisille olisi kyllä tarvetta :) Minkä merkkinen villalanka on huopuvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä käytän Europrisin Artic nimistä lankaa. Olen kokeillut lapasiin muitakin, mutta tuo huopuu minusta kaikkein parhaiten ja on paksuudeltaan minun neuloksiin sopivinta.

   Poista
 4. Hmm, pitäisiköhän tehdä miehelle tällaiset joululahjaksi? Sillä on samantyyppiset vanhat likaisen harmaat, joita olen yrittänyt heittää pois jo vaikka kuinka kauan. Mutta ovat kuulemma niin lämpimät. Hyvä kompromissi olisi tehdä uudet. :-)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.