lauantai 5. toukokuuta 2012

Suomalaista Tuulan Norjassa

Ihana Yaelian Appelsiinipuun alta kertoi postauksessaan suomalaisista jutuistaan ulkomaankodissaan. Hän mietiskeli mitähän minun luonani löytyisi :).

Tässähän näitä sitten olisi.

1. Muumimukeja on aikamoinen kasa. Pari on kai tuotu Suomesta, mutta suurin osa on "palkkio" verenluovutuksesta täällä.


2. Ainut kännykkämerkki, jota käytän on Nokia. Tässä osa vanhoista ja rikkoontuneista, joita äkistään löysin laatikosta kuvausta varten. Siis kaikki eivät ole minun, vaan osa perheen muitten jäsenien. Ovat ymmärtäneet, että Nokia on ainut ja oikea kännykkämerkki ;).


3. Minulla on kaksi Aalto-vaasia, jotka ovat näköjään pölyyntyneet kaapin päällä talven aikana... En jaksa pestä niitä kuvausta varten, sorry. Toisen ostin joskus nuoruudessa Suomessa asuessa ja toisen sain ylioppilaslahjaksi.


4. Tämä löytyi jauhokaapin perältä. Katsoin päiväystä ja heitin kuvauksen jälkeen roskiin... Suomesta tuotu varmaan siinä vaiheessa, kun vielä kävin siellä autolla. Huippujuttu ruisleivän nälkään.


5. Tamän puurasian sain ylioppilaslahjaksi eräältä taitavalta naapurilta. Siinä on päiväyskin: 31.5.1980.


6. Tämä kudottu seinävaate on ostettu Joensuun torilta joskus 80-luvulla. Osaisiko joku kertoa kuinka tuollaista voisi pestä?


 7. Tässä pieni pätkä kirjahyllyn suomenkielisiä kirjoja. Suomesta tuotettuja kaikki.


8. Suomenlippuja on minulla kaksinkin kappalein. Harvemmin tulee kyllä heiluteltua. Olen ne ostanut muistaakseni kesäisillä Suomenmatkoilla Ruotsinlaivalta.


9. Suomenajokoiranpentuja on talossa nyt kuusin kappalein. Tavallisestihan meillä asustaa neljä suomenajokoiraa. Tosin yksikään niistä ei ole syntynyt Suomessa. Kaksi kylläkin Ruotsissa.


10. Suomalaista Iittalan lasia on ainakin näitten asettien verran.


Tämä oli sen verran hauska haaste, että haluaisin laittaa sen eteenpäin ja kuulla mitä suomalaista on Aavikkohiekan Nishalla, Rouva Hoolla ja Mijolla Saksan maaseudulla kotonaan!

14 kommenttia:

 1. Tosi mielenkiintoinen haaste, vaikka itse en voi siihen osallistua! :)

  VastaaPoista
 2. Kivasti sulta löytyikin Suomi-juttuja:)Etenkin Muumi-mukit ovat ihania,ja sulla onkin hyvä kokoelma.Mullakin oli aina Nokian puhelin ennen,mutta nyt on puhelimena poikani entinen älypuhelin,eli Samsung.Ottaisin kyllä mielelläni sen uuden Lumian Nokialta.Varapuhelimeni eli vanha puhelimeni on Nokian. Ja nuo Suomenajokoirapennut ovat niin suloisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Muumi-mukit ovat kyllä ihania ja kestäviä. En ole saanut rikki kuin yhden. Mutta onhan noita jo kymmenkunta.

   Poista
 3. Kiva palkkio, vaikka ei olekaan pääasia:)

  VastaaPoista
 4. Sinullepa on tosiaan kertynyt Suomi-tavaraa sinne Norjan kotiin :> Itse huomaan, että mitä pidempään asuu muilla mailla, sitä enemmän sitä haluaisi kerätä kotimaisia, tuttuja tavaroita ympärilleen :) Opiskeliakämppää tosin ei kannata täyttää tavaralla, mutta olen varma, että jos tulevaisuudessa muutan sinun tavoin pysyvästi ulkomaille, tulee kodin sisustus olemaan hyvin suomalainen -tai vähintään skandinaavinen :) Kiva idea tämä! Kiitos ja mukavaa kevättä Norjaan !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos mulla olisi varaa, niin varmaan hankkisin Marimekon lakanoita ja kaikenlaista muutakin kivaa. Ja täytyy sanoa, että olen nyt ylpeämpi kaikesta suomalaisesta designista kuin ennen.

   Poista
 5. Samainen postaukseni alkoi samanlaisella muumikuvalla :) Ai valmista ruisleipäainestakin saisi, no en pahemmin ole ruokaa raahannut, kiva kun menee Suomeen ja saa jotain harvinaista kotimaista, kuten hapanleipää.
  Suomenajokoiranpennut on ihan huippu!
  Nyt huomaan kärsineeni suomenlippuvajetta, ei ole mitä jääkiekkomatseja katsellessa heiluttelisi.. tai no se kaljapullo saattaisi löytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes tiedä näyttävätkö täällä kisoja... Mutta tulokset varmaan näkyy Ilta-Sanomien nettisivuilta.

   Poista
 6. Heh... juuri aloin miettimään mitä kaikkea olen raahannut tänne. Onneksi en enempää ;)

  VastaaPoista
 7. Niin onkin hauska haaste ja mukavasti vastasit. Aika paljon samoja asioita täälläkin, nyt onkin uusi haaste katsoa löydänkö jotain erilaista :)

  VastaaPoista
 8. Seinävaatteille suositellaan yleensä tuuletusta/lumipesuja. Jos haluat pestä ihan vedellä, niin kokeile ensin irrottaa puiset kepit ylä- ja alareunasta (jos ei lähde vetämällä voi olla, että jommankumman päässä olevista palpuroista saa irti.) Laita korkeintaan kädenlämpöistä vettä niin isoon paljuun kuin löydät (ettei tarvitsisi hirveästi taitella) kesällä lasten kahluuallaskin käy/ kylpyamme olisi myös hyvä. Sekoita veteen jotain pyykinpesuainetta, color/white/ jokin hienopesuliuos yms. riippuen tekstiilistä. Myös mäntysuopa tai käsitiskiaine käy paremman puutteessa. Laita tekstiili veteen ja huljuttele sitä siinnä jonkin aikaa, voit vaikka kädessä kevyesti hieroa pintaa. Lopuksi huuhtele vaikka parilla vedellä, erillisiä huuhteluaineita ei tarvita. Jos tekstiili on kudottu kotioloissa, on loimi puuvillaa, joka kutistuu jonkun verran, kude voi olla puuvillaa/villaa, epäilisin ensimmäistä, eli tällöin kuteen ja loimen pitäisi kutistua suht samassa suhteessa ja tekstiilin ei pitäisi kärsiä. Puuvilla myös kestää kovempia lämpötiloja kuin esim. villa joka lähtee herkkään huopumaan ja pahinta myrkkyä sille ovat suuret lämpötilan vaihtelut vesissä, sekä hankaus saippua kera :) Suositeltavin kuivaustapa olisi tasokuivaus, kesäisessä tuulenvireessä auringolta suojassa, tällöin värit eivät lähde sekoittumaan veden valuessa, eikä aurinko pääse polttamaan/kellastamaan tekstiiliä. Eli lyhyemmin tämän olisi voinut sanoa, että pese kuin arvokas neule :) Toivottavasti jotain apua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedoista!!! Tuo olisi niin mukava saada pestyä, kun oikeastaan käyttäisin sitä mieluiten toisin päin, vaaleammilla sävyillä.

   Poista
 9. Kivoja juttuja sinulla! Naurattivat nuo jauhot... minulle voisi käydä samalla tavalla, hih. :-)

  VastaaPoista
 10. Voi kiitos haasteesta, mutta minun blogillani on mietintämyssy päässään juuri nyt. Tulevaisuuden pohdintoja yms....

  Ihania nuo maata retkottavat pennut tuossa kuvassa :D <3

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.