perjantai 6. elokuuta 2010

Näkkäriä!

Sain työkaverilta tosi hyvän näkkileivän ohjeen, jota piti kokeilla heti.


7dl vettä
4dl ruisjauhoja, mielellään karkeita
4dl kaurahiutaleita
2dl auringonkukansiemeniä
1dl seesaminsiemeniä
1dl pellavansiemeniä
suolaa

Levitä taikinamömmö sivellen ohueksi leivinpaperille. Paista 150 astetta kiertoilmauunissa noin 50 minuuttia. Varo, ettet polta. Minä lisäsin vielä ihan lopuksi lämpöä 180 asteeseen, että sain vähän ruskeammaksi. Tein myös "murtamisviillot" veitsellä paistettuani jonkin aikaa.

10 kommenttia:

  1. Voi, tuota täytyy kokeilla. Varmasti ihanaa!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä,pitäisi kokeilla joskus.Miltä maistui?

    VastaaPoista
  3. Lezzie ja Yaelian, tama oli tosi herkkua. Muutkin meilla soivat sita ihan hepulissa.

    VastaaPoista
  4. Onnistuisikohan näkkileivän teko tavallisessa sähköuunissa?
    Karkeita ruisjauhojakaan en löytänyt tänään kaupasta, kun niitä olisin tarvinnut muikkujen leivittämiseen, oli pakko tyytyä tavallisiin:(

    VastaaPoista
  5. Kylla varmaan onnistuu, Rosina. Tai ainakin kannattaa kokeilla. Mulla ei ollut karkeita jauhoja, niinpa kaytin tavallisia. Eika mulla ollut tarpeeksi kaurahiutaleitakaan, niin laitoin sekaan müsliä ;).

    VastaaPoista
  6. Oikeastaan noihan on kuin mun kuivurissa tekemäni raakakrakkerit,niihin tosin lisään vielä vihanneksia ja yrttejä.Nyt tekee noita sun keksejä mieli!

    VastaaPoista
  7. Ehdottomasti menee kokeiluun! Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  8. Lähdenkin tästä näkkäri tekoon. :)

    VastaaPoista
  9. Herkullisen tuntuinen resepti! Kunhan säät tästä kylmenevät, tämän reseptin kokeilen. Teen usein rieskaa ja muita leipiä, korppujakin, mutta näkkäriä en ole koskaan leiponut.

    VastaaPoista
  10. Yaelian, S., Unelma ja Ruiskaunokki, tama on siis ihan oikeasti huippunamia. Olisin tehnyt eilen illalla lisaa, vaan huomasin, etten ollut muistanutkaan ostaa niita kaurahiutaleita. No ehkapa muistan huomenna sitten.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.