perjantai 4. kesäkuuta 2010

Nyt ne on siellä...

Kuvan kuvaa en ehtinyt ottamaan, kun lähettelimme lampaat sinne laitumelle... Mutta puuhaa oli riittävästi meidän pienelle porukalle.

Ensin piti kerätä lampaat yhteen aitaukseen ja siinä saimme me "koiraa" leikkivät juosta yhden jos toisenkin kierroksen, ennenkuin lampaat karitsoineen olivat kasassa.

Sen jälkeen erottelimme lampaat karitsoista omiin aitauksiin ja annoimme kaikille matokuurin ruiskulla suoraan suuhun. Samalla tarkastimme emojen ja karitsojen kunnon antaen pientä ensiapua mahdollisiin vaivoihin.

Sitten tulikin karjankuljetusauto hakemaan lauman vietäväksi meidän laidunalueelle. Samalla alueella liikkuu kahden muunkin lauman jäseniä koko kesän. Mutta lampaat liikkuvat aivan uskomattomia matkoja, kymmeniä kilometrejä lyhyessäkin ajassa. Joten niitä saattaa kyllä tavata vähän siellä sun täällä kesän mittaan.

Isäntä on katsomassa nyt, että karitsat löytävät emonsa siellä sekamelskassa. Hyvin siinä yleensä käy.

Huomenna yritän muistaa ottaa kameran mukaani, kun menemme katsomaan laitumelle lampaitamme :).

Oikein hyvää viikonloppua kaikille!

8 kommenttia:

 1. Hyvää viikonloppua sinullekin Tuula! Ovatko ne kaikki nyt sitten metsällä? Minun tulisi niitä vähän ikävä....

  VastaaPoista
 2. On se vain melkoista hommaa noiden lampaiden kanssa! :)

  VastaaPoista
 3. Yaelian, kaikki ovat metsassa :). Kylla tuntuikin oudolta kayda nukkumaan illalla, kun ei kuulunut määkimistä eika kellojen kilkatusta. Olisin mina voinut yhden lampaan karitsoineen pitaa kotonakin, vaan siita olisi kylla ollut kaikenlaista hommaa sitten koko kesan. Nyt ei olla niin kiinni niissa, vaikka lahes paivittain kaymmekin niita katsomassa pitkin metsia.

  VastaaPoista
 4. Marika, jotkut taalla sanoo, etta lampaitten pitaminen on niin helppoa. Olen vastannut, etta tervetuloa vaan esim karitsointiaikaan asumaan meille vaikka viikoksi, niin luulen, etta harhakuvitelmat poistuvat nopeasti :).

  VastaaPoista
 5. Oi - odottelen kuvia metsälampaista. Viime kesänä mökkeilin 2 yötä pienellä saarella joka lampaiden "miehittämä".

  VastaaPoista
 6. Minä ihmettelen miten ihmeessä lampaiden pitää metsään päästä kesäksi, eikö ne voi olla siinä kodin lähellä laitumella?

  Täällä ei tulis mieleenkään lähettää lampaita metsiin ja ilman aitausta, minua pelottaisi jo ajatuskin lampaiden puolesta, jos mulla niitä olisi ja pitäisi toimia niin.

  VastaaPoista
 7. Helja, lammassaari :).

  Liisa, tuollaiselle maaralle lampaita ei ruoka taalla kotona riittaisi millaan. Ja pellon heina on kasvettava, etta ainakin yhden kerran saa heinastettya, kun sita heinaa pitaa olla talveksikin. Joten kotona pitaminen on aivan mahdotonta.

  VastaaPoista
 8. Tuula, se selittääkin sitten miksi lampaat on kesän metsässä. Toivottavasti kotiin sitten syksyllä suurin osa palajaa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.