lauantai 6. kesäkuuta 2009
Raikas raparperimehu
Minulla on pihassa kolme valtavan isoa raparperipuskaa. En ole oikein koskaan osannut tehda niista mitaan. Joskus raparperipiirakkaa. Hilloakin yritin, mutta ei siita tullut oikein hyvaa. Raparperikiisselia olen laittanut joskus, mutta se taitaa olla vain aikuisten makuun.
Mehu oli lopussa ja googletin raparperimehuja. Ohjeista tein sen omani sitten ja hyvaa tuli.
Tassa ohje teillekin:
2 l raparperipaloja (ei tarvitse kuoria)
1 l vetta
Keita raparperit vedessa noin 10 minuuttia. Siiviloi mehu kankaan lapi.
2 dl sokeria
Kiehauta mehu, johon olet lisannyt sokerin.
1 sitruunan mehu
Lisaa sitruunan mehu vahan viilenneeseen mehuun. Pullota.
Jos mehu tuntuu liian vahvalta, siihen voi lisata joko vetta tai kivennaisvetta.
Hyvia ja helppoja ohjeita rapaperista otetaan vastaa!
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Komeita raparperejä, mekin saimme yhden taimen tänne pikkupihallemme. Nyt tarvitsisin raparperin lehtiä, tekisin pihalle laattoja (lehden näköisiä). Pihatyöt ovat seis kohdaltani, kun selkäni kipeytyi aivan tolkuttomasti. Pieni loma siis.
VastaaPoistaKävimme saunassa jo pari tuntia sitten . Nyt näyttää tuo mehu aivan juotavan hyvälle .
VastaaPoistaNami, raparperimehu muistuttaa mieleen lapsuuden kesät....
VastaaPoistaHyvää iltaa!
VastaaPoistaFresh juice, clean air, beautiful scenery.
Wonderful!
Unelma, tule vaan hakemaan lehtia taalta. Taallahan naita olisi ;).
VastaaPoistakyllimarjaana, tama olisikin ihana saunajuoma!
Yaelian, meilla ei lapsuudessa kaytetty raparpereja muuhun kuin piirakkaan.
Noriko, we have a lot of clean air here :).
Mä olen juonut vain raparperiviiniä...hyvää oli :) Ystäväni teki juuri myös mehua raparperista ja kehui kovasti. Auttaakohan sitruuna säilönnässä vai onko se vain maun takia?
VastaaPoistaTatini teki raparperi-mansikkamehua, se oli tosi hyvaa! Netista varmaan loytyy ohjeitakin.
VastaaPoista