sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Kesavieraita ;)

Taalla jotkut onnelliset lehmatkin saavat kuljeskella vapaina metsissa kesalla. Naapurin lypsylehmat ovat kotona yolla. Aamulypsyn jalkeen ne paasevat vapaasti lahimetsiin. Iltalypsyn aikaan ne joko kopottelevat kotiin ihan itsekseen tai sitten isanta kay etsimassa ne lypsettavaksi.
Tanaan lehmat tulivat ensimmaista kertaa tana kesana meidankin ohitse. Onneksi saimme portin kiinni ennenkuin ne kaikki kavelivat pihaan.

9 kommenttia:

  1. Voi onnellista aikaa ! Loputtomasti kaipaan noita aikoja , kun täälläkin lehmät saivat kulkea vapaasti . Jälleen hienoja kuvia .

    VastaaPoista
  2. Joo, parasta laittaa portti kiinni, etteivät kantturat pistä pihaistutuksia uusiksi. :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin kaipaan noita aikoja, kun Suomessakin lehmät saivat kulkea vapaasti. Katselen mielelläni aina Lapissa, kun siellä sentään porot saavat vielä kulkea missä tykkäävät.

    Pitääkö paikkansa, että norjalaiset ovat vielä pikkuisen lähempänä luontoa kuin suomalaiset, siis maalla asuvat?

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kyllimarjaana!

    Ruiskaunokki, me olemmekin taman viikkoa laittaneet nurmikkoa talon etupuolelle. Siina ei olisi ollut kiva nahda isoja lehmanjalanjalkia eika ainakaan kakkakasoja.

    kirlah, norjalaiset(myos kaupunkilaiset) ovat luonto- ja ulkoilmaihmisia henkeen ja vereen. Luontotaitoja opetellaan lapsesta lahtien. Elama luonnon ehdoilla on myos ainakin taalla maalla tuttua. Samoin luonnon parantavat vaikutukset ovat usein taalla puheenaiheena.

    VastaaPoista
  5. Komeita lehmiä.Ja kivan uuden kuvan olet laittanut tuonne banneriin.

    VastaaPoista
  6. Voi että kaipaan aikoja, jolloin oli lehmiä laitumella joka huushollissa. Ja vielä noin alkuperäiskarjan näköisiä! Muutenkin tykkäsin Norjassa, kun lampaat oli tunturissa. Yhtäkkiä vaan joku tuijottaa pusikosta epäluuloisen uteliaasti, mutta ystävällisesti. Ja sitten pakoon.

    VastaaPoista
  7. Täällä Pohjanmaalla vielä näkee lehmiä ja lampaitakin laitumilla.
    Hankimme juhannukseksi rosvopaistia - se oli lammasta ja tosi hyvää. Säli vaan, että eläin joutuu luopumaan hengestään meidän ihmisten takia:(

    Rosina

    VastaaPoista
  8. Ooh, lehmien laitumelle ajo kuuluu varhaislapsuuteni muistoihin, katsottiin sitä kuin nykylapset paraatia, pelättiinkin vähän. No, pelkään vieläkin.

    VastaaPoista
  9. Meillakin oli lehmia kotona, kylla ne kirmasi iloisena kevaalla kun laitumelle paasi. Sittemmin olin kibbutsin navetalla lypsamassa ja vasikkalan vastaavana. Ah, elamani takuulla paras tyo, riippumatta mita tulevaisuus tuo. Nyt on kylla palkka parempi...

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.