lauantai 11. huhtikuuta 2015

Suomenkieltä oppimaan!

Maikki lapseni on hyväksytty Kesälukioseuran suomen kielen ja kulttuurin kurssille. Leiri on tarkoitettu ulkomailla asuville suomalaisille lapsille. Tyttö toivoi itse pääsevänsä sinne, koska haluaa oppia lisää suomea. Niinpä haimme paikkaa joskus alkuvuodesta. Ja tiedon saimme nyt torstaina. Jippii!

Leiri on heinäkuun puolivälissä kaikista maailman paikoista Nurmeksessa. Se kestää yhdeksän päivää. Toivottavasti Maikki saa antoisan kesälomakoulun ja tutustuu moniin mukaviin ulkosuomalaisiin lapsiin siellä.

Leiripapereitten mukana tuli myös pieni suomenkielen testi. Kaikista osioista huomasin, että lukeminen oli kaikkein vaikeinta. Kirjoittaminen sujui jotenkuten, mutta aika paljon sinne tuli kirjoitusvirheitä. Tärkeintä Maikille on kuulemma puhuminen. Ja hän haluaisi oppia jotakin Suomen historiasta.

Mitenkähän tuo allaoleva sujuu Maikilta...13 kommenttia:

 1. Onnea vaan Nurmeksen reissuun tytölle! :D Jopas ovat keksineet sanoja tuohon lappuun, kyllä nuo oikeanreunimmaiset sanat menevät jo yli ymmärryksen täälläkin :)

  VastaaPoista
 2. Oletko itse aina puhunut lapsillesi suomen kieltä Norjassakin? Meidän lapset puhuvat myös isänsä kieltä, koska isä on aina puhunut sitä heille. Puutteita tosin on ja kirjoittaa ja lukea eivät osaa, koska se on vaikeaa erilaisten kirjainten ja kirjoitusasun takia. Mutta pärjäävät ihan hyvin isänsä kotimaassakin myös yksin matkalla ollessaan. Hieno reissu tytölle varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat ovat syntyneet Suomessa, niinpä meillä on aina ollut yhteisenä kielenä suomi. Maijan kanssa puhuin enemmän suomea, kun hän oli nuorempi ja pojat asuivat kotona. Mutta nyt kaksin ollessa olemme puhuneet paljon norjaakin...

   Poista
 3. Onpa mukava kuulla ja Nurmes on tosi mukava kesäkaupunki =)

  VastaaPoista
 4. Hieno juttu ja kiva, että Maikkia itseään se niin kiinnostaa, silloin oppiikin paremmin.

  Hauska tuo kuva - on aika taito osata tämä kieli :D

  VastaaPoista
 5. Onnellista kesää sinulle ja Maikille.

  VastaaPoista
 6. Iloista kesäleiriä tyttärellesi!
  Ihan nauratti tuo kuvasi ja siinä sokkeloinen sanaviidakko yhdestä ainoasta alkusanasta.

  Mukavaa viikonloppua ja terveiset aurinkoisesta Keski-Suomesta!

  VastaaPoista
 7. Ai kuinka kiva juttu! Oikein kivaa leiriä ja parantunutta suomentaitoa Maikille:)

  VastaaPoista
 8. Olisi tosi aiheellinen kurssi siskojeni teineillekin. Ehkä joskus onnistuisi heillekin. Tuo ajankohta vaan on sellanen, että osalla on vielä omaa koulua samaan aikaan. Mikä sen kurssin hinta on? En huomannut sitä missään. Oikein ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kurssin hinta on 470 euroa. Aika kallis, mutta onhan sielä täysihoito ja opetus. Hintaan voi hakea stipendiä Kesälukioseuralta. Kursseja on eri aikoihin kesää ympäri Suomea ja eri-ikäisten ryhmille. Tässä linkki Kesälukioseuran sivuille: http://www.kesalukioseura.fi/suomi/us_info.html

   Poista
 9. Hienoa, että Maikki on itse kiinnostunut opiskelemaan suomea!

  VastaaPoista
 10. Tuhannesti tervetuloa tänne Nurmekseen! Heinäkuussa kesä on kauneimmillaan ja Pielisen vesi on lämmin. Uskon että tyttäresi viihtyy täällä hyvin, ja saa ikimuistoisen kokemuksen ja uusia ystäviä. Pieni kaupunkihan tämä on, mutta kesäisin täällä on vilkkaampaa.

  VastaaPoista
 11. Olisi hienoa jos sinä tai tyttäresi voisitte kirjoittaa blogiin jälkeen päin jotain juttua tuosta kesäleiristä. :-) Luulen, että lähetän omankin tyttäreni tuollaiselle, kun hän on vähän vanhempi, joten olisi mahtavaa kuulla vähän sisäpiirin kokemuksia. :-)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.