sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Matkavinkkejä kaivataan, Joensuu ja ympäristö???

Käyn joka kesä Suomessa. Aika menee nopeasti, kun en useimmiten reilua viikkoa enempää siellä ole. Mutta aina siihen viikkoon jotain pientä reissuakin on kiva mahduttaa.

Viime kesänä ystävä käytti Savonlinnassa. Edellisenä kesänä taidettiin käydä Kolilla. Kuopiossa olisi sukulaisia, joita olisi joskus kyllä ihan oikeasti käytävä tervehtimässä, mutta matka sinne Joensuusta tuntuu vähän pitkältä, kun loma on niin lyhyt siellä...

Te rakkaat lukijat, olisiko teillä jotain vinkkejä pienemmistä tai isommista mukavista ja erikoisistakin paikoista Joensuussa ja siinä ympäristössä? Jos tänä kesänä ehtisi katsastamaan jotain aivan uutta.

Vinkkejä otetaan ilolla vastaan!


18 kommenttia:

 1. Kuulepa,vinkkejä tulee tässä, Jos on aikaa, Ruunaan koskenlaskut on huippu juttu Lieksassa. Lieksasta myös ihana mennä autolautalla suoraan Kolille, Pielisen museo Lieksassa on aivan mahtava vanhoine rakennuksineen. Kahvila Hurtan holvi siinä keskustassa ihan vanha talo Simohurtankadulla. Lieksaa mainostan kun on kotipitäjäni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltaisiko sitä koskille? Eikö siinä mennä kauheata vauhtia? Autolautalla en ole tainnut koskaan mennäkään. Pielisen museossa olen joskus kauan sitten käynyt.

   Poista
 2. Onko Valamon luostarialue tuttu? Ei ole kovin kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valamo on kyllä ihana paikka. Olen siellä muutama vuosi sitten käynyt. Ja samalla Kerman kanavalla. Sen reissun voisi tehdäkin uudestaan.

   Poista
 3. Suosittelen lämpimästi Lintulan luostaria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinähän se samalla tulisi Lintulakin käytyä, kun Valamossa kävisi :).

   Poista
 4. Entäpä Outokumpu ja malmimuseo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outokumpua mietin, kun luin Lehtolaisen Kuparisydänta!

   Poista
 5. Vink vink.. Juurikin vinkki Kuopiosta minun blogissasi.. Ja edellisten lisäksi välimaastossa joensuu - Kuopio esim. Kirpparit. Ja Lieksassa ( vaikkei nyt ihan siis Joensuussa) Ruunaan kosket ja niissä aivan ihanat koskenlasku retket..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio tulee varmaan listalle jossain vaiheessa.

   Poista
 6. Outokumpu oli minunkin suosituskohde.
  Paljon on erilaisia tapahtumia ja museoitu kaivosalue kiinnostava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outokumpu on Joensuun läheisyydestä huolimatta aika tuntematon kaupunki minulle.

   Poista
 7. Hei, jos olet majapaikkaa vailla, niin minulla on kaksio Ahonkylässä (35 km Joensuuhun ja 10 km Outokumpuun) Kuopiontien varrella. Jos tahdot edullista majoitusta, niin ota minuun yhteyttä! Sähköpostiosoitteeni on rasanen.johanna@suomi24.fi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kiitos tarjouksesta! Minulla on majapaikka vanhempieni luona Joensuussa, mutta joskus voisi olla ihan mukavaa yöpyillä muuallakin. Pistetään korvan taakse!

   Poista
 8. Nyt huomasin tämän vasta, meni yksi päivä just tuolla Lieksassa :) Ja Ruunalla. Ei siellä ole pakko laskea koskea, ite en läksis. Mutta on muuten mukava käydä katselemassa koskia. Ewa Ryynäsen ateljee ja Paaterin kirkko on siinä matkan varrella. Koli on aina hieno paikka, siellä on se kylpyläkin Koli Relax spa, savusauna ja turvehoitoja. Ite en ole käynyt, mutta esitteistä lukenut himoiten :) Juuan Kivikyläkin voi olla kiva paikka käydä.
  Täällä on tietoa paljon Joensuun seudun käyntikohteista
  http://www.visitkarelia.fi/fi/Tutustu/Pohjois-Karjala/Alueet/Joensuu#Yleist%C3%A4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolin kylpylä olisi ihana. Rentoutusta tarvittaisiin :). Kiitos linkkivinkistä!

   Poista
 9. Joensuun seudulla olen tainnut käydä viimeksi kolmisenkymmentä vuotta sitten :) Kolia ovat kehuneet (se muistaakseni siellä päin). Joten ei neuvoja, mutta kepeyttä keskiviikkoosi ♥

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.