sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Kesäpäivä pellolla

Ystävälliset auttajanihan toimittivat lehmät aidatulle laitumelle reilut pari viikkoa sitten. Alkuviikosta sitten kumminkin ne olivat päässeet karkaamaan sieltä sillä seurauksella, että hevonen toi kotiin viisi lehmää :). No, näitähän sattuu. Muut lehmät oli kerätty takaisin sinne laitumelle ja nämä ja heppa saavat kulkea tässä kotona. Onhan tässä peltoa, josta ei tulla tekemään heinää tänä kesänä.

Kolmen viimeisen viikon aikana on syntynyt lisäksi jo viisi vasikkaa! Viimeisin syntyi perjantaina tässä pellolla. Onneksi lehmillä nuo syntymiset sujuu yleensä ilman komplikaatioita.

Tässä lauman johtaja Horg Lill, joka pitää kyllä huolta laumastaan. Äsken kun olin tuolla pellolla, niin kissa tuli yllättäen sinne kanssa. Ja arvatkaapa, kun Horg Lill hyökkäsi kissan perään. Minun laumaanihan et tule pelottelemaan ;).


Tässä pari uutta vasikkaa:


Tässä yksi jo vähän isompi vasikka äitinsä kanssa:


Kotona näyttää kuin kukkakaupassa. Olen saanut valtavasti kukkia. Piti käydä ostamassa pari uutta kukkamaljakkoakin.


Haudallehan ei kiveä laiteta ennen ensi kesää, joten sinnekin täytyy käydä hankkimassa joku astia, johon voisi istuttaa kukkia nyt kesäksi ja vaikka kanervia sitten syksyksi.

3 kommenttia:

  1. Näinkö täällä on mennyt? Vasta joku aika sitten luin täällä ja silloin kaikki oli hyvin. Elämä on kummallista. Koskaan ei tiedä mitä on edessä.
    Toivon sinulle kaikkea hyvää kesän mittaan!

    VastaaPoista
  2. Hei, ystävältäni Aila Porkalta on juuri ilmestynyt kirja "Ihmeitä tapahtuu - luonnollisesti". Minusta tuntuu, että tykkäisit lukea kirjan. Sitä saa Ailalta ja minulta (sekä tietysti kustantajalta, ja lähitulevaisuudessa myös kirjakaupoista). Aila asuu Joensuussa. Oletko vielä menossa sinne lomalle?
    En ole vielä ehtinyt laittaa kirjasta postausta blogiini, mutta se on kyllä tulossa!

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.