lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kurkiperhe lohdutteluvierailulla / hautajaiset

Lehmät ovat olleet jo viikon muualla laitumella tuossa vähän matkan päässä. Niinpä pellolla on ollut rauhallista.

Aamulla näin, että kurkipariskunta oli tullut taas kyläilemään. Ja kun lähemmäksi tulivat, niin näin ensin yhden ja sitten toisenkin vaaleanruskean poikasen!!!

Tässä huono, zoomattu kännykkäkuva, jonka otin ikkunasta. Kurkien keskellä toinen poikasista.


Mietiskelinkin tässä vielä pari-kolme viikkoa sitten, että onko kurki menettänyt puolisonsa, kun vain yksi oli pellolla lehmien seassa. Vaan hautomassahan se on ollut! Ja jossain tuolla meidän pellon laidalla on sitten ollut pesä koko alkukesän.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eilen oli hautajaiset. Moni vieraista sanoi, että ne olivat kovin avopuolisoni näköiset. Virsien lisäksi oli kaksi muuten tärkeää laulua, jotka esitti kaksi solistia. Kirkko oli tupaten täynnä.

Nyt ajattelen, että jokainen uusi päivä antaa toivoa paremmasta tulevaisuudesta - vähitellen.

17 kommenttia:

 1. Ensin hetki kerrallaan ja sitten päivä kerrallaan. Anna surulle se aika, minkä se tarvitsee, mutta luota siihen, että elämä jatkuu ja kantaa - kaikesta huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Paljon voimia Tuula sinulle.ja toivottavasti huominen on valoisampi.

  VastaaPoista
 3. Voimia uudenlaiseen arkeen. Hannen hyvään kommenttin lisäisin, että surun kokemisessakin on ups and downs - se tulee aaltoina. Joskus lyö vasten kasvoja niin, että henki ei kulje, ja joskus taas elämä on melkein normaalia, vaikkei samanlaista kuin ennen. OP

  VastaaPoista
 4. Hanne puki kauniisti sanoiksi sen, mitä itsekin ajattelen. Jaksamista Sinulle ihan jokaiseen päivään. Olet ollut paljon mielessäni. Ja rukouksissa! <3

  VastaaPoista
 5. Surulla on oma aikansa ja paikkansa, ennenkuin helpottaa ja muistoksi muuttuu. Jaksamista <3

  VastaaPoista
 6. Onko sinulla ja Maikille siellä tukijoukkoja jotka auttaa teitä eläinten hoidossa ja muuussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylä Liisa, saamme valtavasti apua. En tiennytkään kuinka paljon minulla on täällä ihmisiä, jotka välittävät.

   Poista
  2. Hyvä kuulla. OP

   Poista
 7. En olekaan pitkään aikaan käynyt blogissasi. Suru-uutinen yllätti.
  Osanottoni ja voimia sinulle ja tytöllesi!

  VastaaPoista
 8. Voi, Tuula, kuinka ikäviä uutisia! Otan sydämestäni osaa suureen suruusi. En ole paljoa liikkunut blogimaailmassa ja vasta nyt näin tämän yllättävän ja ikävän uutisen menetyksestäsi. Blogistasi olen päätellyt, että olet vahva ihminen, ja toivon ja uskon , että jaksat tästä eteenkin päin, sinulla on tytär , joka tarvitsee sinua, ja eläimet ja kaunis luonto ympärillä, jotka myös antavat lohtua omalla tavallaan. Toivotan teille surusta huolimatta kaunista ja hyvää kesää, ja paljon voimia kummallekin! Lämpimin terveisin ja ajatuksin, Rosmariini ("Pitsiä ja posliinia").

  VastaaPoista
 9. Voi, Tuula, kuinka ikäviä uutisia! Otan sydämestäni osaa suureen suruusi. En ole paljoa liikkunut blogimaailmassa ja vasta nyt näin tämän yllättävän ja ikävän uutisen menetyksestäsi. Blogistasi olen päätellyt, että olet vahva ihminen, ja toivon ja uskon , että jaksat tästä eteenkin päin, sinulla on tytär , joka tarvitsee sinua, ja eläimet ja kaunis luonto ympärillä, jotka myös antavat lohtua omalla tavallaan. Toivotan teille surusta huolimatta kaunista ja hyvää kesää, ja paljon voimia kummallekin! Lämpimin terveisin ja ajatuksin, Rosmariini ("Pitsiä ja posliinia").

  VastaaPoista
 10. Voimia Tuula! Hieno kuulla etta sinulla on siella tukijoukkoa ymparilla.
  Muuten, pidetaanko Norjasa hautajaiset yleensa nopsempaan kuin Suomessa? Siellahan saattaa menna jopa lahes kuukausi. Se tuntuu mielestani liian pitkalta vaikealta väliajalta omaisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi saatu jo aikaisemminkin eli ilmeisesti aika nopeaan hautajaiset järjestyy. Aikaisemmin luulin, että juutalainen tapa haudata heti, olisi se paras. Mutta nyt oikeastaan tuntui sitä, että tarvitsin/tarvitsimme tämän reilun viikon ihan vaan asioittenkin järjestelyyn.

   Poista
 11. Voimia sinne. Kiva, että saatte apua ja että kirkossa oli ystäviä. Norjalaiset ovat ihania tuossa.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.