keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Lisää jouluherkkuja


Tällä kertaa kaupan hyllystä hyppäsi koriin tämmöinen jouluinen herkku eli riisikreemiä mansikkakastikkeella. Tämmöiselle ehtoiselle emännälle (NOT!!!) on kaupan valmiit herkut helppoja vaihtoehtoja.

Tuo riisikreemihän tehdään kyllä joulunaikaan ihan itse keitetystä puurosta (tai kaupan valmiista Fjorland-puurosta) ja vatkatusta kermasta, vaniljasta ja sokerista. Mansikkakastikekin pyöräytetään itse blenderissa pakastemansikoista.

Mutta näin ennen joulua täytyy ottaa maistiaisia etukäteen näistä kaupan herkuista. Nam nam!

Joko teillä maistellaan joulun herkkuja?

5 kommenttia:

 1. Tuli mieleen sellainen Suomessa lapsuudessa maisteltu appelsiiniriisi jossa oli kanssa riisia (puuroa?) , vatkattua kermaa , sokeria ja appelsiinin palasia. Ei valttamatta jouluista mutta talven jalkiruoka kumminkin. Onko tuttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Appelsiiniriisi ei kuulunut meidän perheen herkkuihin, mutta maistoin sitä eka kerran joskus 70-luvulla, kun olin Helsingissä tyttökaverini sukulaisissa. Muistan sen niin elävästi, kun tämä jälkiruoka oli niin hurjan eksoottista minusta :).

   Poista
 2. Minun on tehnyt jo pitkän aikaa mieli joulutorttuja, mutta en ole vielä tehnyt. Ja viime yönä heräsin siihen, että teki ihan hirveästi mieli lanttulaatikkoa. En ole vielä kehdannut alkaa syödä jouluherkkuja, mutta kuka ihme senkin kieltää? Tänä viikonloppuna siis tortut ja lanttulaatikot pöytään. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam, lanttulaatikkoa! En ymmärrä miksi en tee sitä muulloin kuin jouluna.

   Poista
 3. Jouluherkut ovat vielä toistaiseksi pysyneet poissa menystä. Mies sen sijaan ryhtyi eilen unelmoimaan "suomalaisista makeista perunoista", tarkoittaen imellettyä perunalaatikkoa. :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.