sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ihmeellinen marraskuu

Kyllä on ihmeelliset kelit. Täällähän on ollut lunta ja pakkastakin pahimmillaan yli kymmenen astetta. Eilen aamulla sitten herättiin kymmeneen lämpöasteeseen! Niinpä lumet sulivat päivän mittaan ja pihassa on jääkenttä. Että luistimet vaan jalkaan.

Aamulenkillä eilen oli vielä tämän verran lunta (vertaa viime viikoiseen postaukseen).


Tänään ei ole varmaan yhtään.

Täällä Norjassa on riehunut nyt viikonloppuna Hilde-niminen myrsky. Vahinkoja on lähinnä tullut länsirannikolla, Trøndelagissa ja Nordlandissa. Kymmenet tuhannet ovat siellä ilman sähköä. Mutta kyllä se on tuullut kovasti muuallakin.

Purjehtijapoikani piti lähteä kaverinsa kanssa perjantaina Sandefjordista kohti Stavangeria, vaan pojat siirsivät lähtöä ja lähtivät matkaan ilmeisesti viime yönä tuulen vähän tyynnyttyä.

Meillä meni eilen illalla kanssa sähköt. Olisiko kovat tuulenpuuskat kaataneet puita sähkölinjoille. Tuli ne sähköt kumminkin takaisin yöllä.

Tänään paistaa taas aurinko ja tuuli on tyyntynyt. Mittari näyttää kahdeksaa lämpöastetta. Iltapäivästä pitäisi säätiedotuksen mukaan alkaa viilenemään. Tulevalle viikolle luvataan kaunista auringonpaistetta ja viittä pakkasastetta. Mutta lunta ei luvata taaskaan.

Norjassa seurataan aina paljon säätä ja se on kovin yleinen puheenaihe täällä.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Islannissakin on sää aina kaikkien huulilla :) Säätiedotus on uutisiakin tärkeämpi juttu, ainakin appiukon mielestä.

  VastaaPoista
 2. Onpas teillä kummallinen talvi! Ja meillä taas on ollut harvinaisen lämmintä vuodenaikaan nähden....

  VastaaPoista
 3. Täällä on riehunut Eino-myrsky, lienee Hilden serkku. Sähköt menivät täältäkin, mutta tällä hetkellä onneksi toimivat. Puita on kaatunut tässä ihan lähellä. Juuri nyt sataa lunta, välistä aurinko pilkahtaa pilvien lomasta. Vaihtelevaa säätä on siis Suomessakin.

  Mukavaa marraskuista alkavaa viikkoa Sinulle.

  PS: Haluaisitko osallistua kuuden kuvan kesähaasteeseen? Olisi kiva nähdä norjalaista kesää kuvien välityksellä! Käypä kurkkaamassa blogissani, jos innostuit asiasta.

  VastaaPoista
 4. İhmeellisen lamminta on meillakin ollut tahan saakka. Paivivin ollut +26 astetta lamminta. Toissapaivana sitten tuli ukonilma ja satoi vuorokauden, joka viilensi ilmaa huomattavasti. Alensi myös paivalampötilaa, vaikka nyt aurinko taas paistelee. Talvi on siis meillakin alkanut.

  VastaaPoista
 5. Siellä on lämmin ja täällä kylmä ;-) "Vain" 18c tänään, eilen satoi kaatamalla ja koko kaupunki tulvi... Taitaa se talvi olla täälläkin...

  VastaaPoista
 6. Meillä on vietetty aikaa Eino-myrskyn parissa, kun sähköt olivat pois useamman tunnin ja mies lähti vepareiden kanssa katkomaan puita sähkölinjoilta... Tosin saipahan kerrankin tehdä rauhassa tallityöt, kaikki odottivat myrskyn laantumista.

  Onneksi ilma oli kuitenkin myrskystä huolimatta kaunis ja syksyisen kuulas.

  VastaaPoista
 7. Meillä on ,myös ihmetelty lämpöasteita. Meillä kanat nokki vihreää eilen, kun en raaskinut pitää sisällä kun on ollut niin kivaa säätä.

  VastaaPoista
 8. Lienee sama myrsky mikä sai meillä nimen Eino :D Vaan kummasti ne kelit on vaihdellu meilläkin nytkin on pakkasen puolella, mutta lumesta ei ole tietoakaan.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.