tiistai 22. lokakuuta 2013

Norjalaisen ruokakassin hintoja taas

Tämän verran maksoi kauppakassin sisältö tänään Rema 1000ssa:


Neljä pussia ruskeaa kastikejauhetta (josta tulee 5dl jokaisesta kastiketta) maksoi 19,90kr eli 2,5 euroa.
Mikropoppareita kolmen pussin laatikko 10,80kr eli 1,3 euroa.
Leipä (leikkaan leivän aina semmoisella koneella viipaleiksi jo kaupassa) 26kr eli 3,2 euroa.


Kalapuikkoja 30kpl 17,80kr eli 2,2 euroa.
Sikajauhelihaa 400g 21,80kr eli 2,7 euroa.


Reilun kilon pala juustoa 93,74kr eli 11,6 euroa.
Laktoositonta jugurttia 4 pientä purkkia 21,80kr eli 2,7 euroa.


Kefiiri 1 litra 16kr eli 2 euroa.
Trooppinen tuoremehu 1 litra 20kr eli 2,5 euroa. Pantti pullolle 2,5kr eli 0,3 euroa.


Kassakuitissa lukee myös Dent oi hot 17,30kr eli 2,1 euroa. Eli tuli ostettua (ja syötyä...) pieni pussillinen sokeroimattomia salmiakkipastilleja.

Ja muovipussi maksoi 0,99kr eli 0,1 euroa. (Minä olen päättänyt lopettaa muovipussien käytön, vaan unohdin TAAS autoon kangaskassini...)

Mikä tuntui teistä kalliilta ja mikä halvalta?

14 kommenttia:

 1. Kiva nähdä näitä hintoja ja taas näkee että aika kallista teillä päin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän hintoihin verrattuna varmaan kallista.

   Poista
 2. Ainakin tuo juusto tuntuu suomenhintaa halvemmalta, mutta en ole ihan varma. Mun täytyykin tehdä samanlainen postaus täältä, kunhan ens kerralla menen ruokakauppaan. Toivottavasti kuitti vaan ei ole arabiaksi, joskus on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi mukava todellakin kuulla niistä hinnoista siellä!

   Poista
 3. Muutin puolisentoista vuotta sitten Norjasta takaisin Suomeen, ja jotenkin mulla on sellanen mielikuva, että hinnat oli silloin kalliimmat kuin nyt kauppareissullasi. Ainakin jogurtti oli reilusti hinnakkaampaa. Ja jauhelihakin. Meillä taisi hinnoissa olla rutkasti pohjoisen lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ostelen kaikenlaista halpaa vaan ;). Mutta saattaahan sitä olla kalliimpaa pohjoisessa. ja vähän se riippuu myös onko kaupoilla kilpailua paikkakunnalla.

   Poista
 4. Äkkiseltään tuntui ihan suomalaisilta hinnoilta. Maitotuotteet ovat arvossaan sielläkin. Laktoositon jogurtti on meillä hitusen halvempaa.
  Juuston hinta näytti olevan aika samaa luokkaa. Juustotarjoukset kannattaa hyödyntää Suomessa ja ostaa varastoon.
  Täällä on nyt sellainen suuntaus, että ruuan hinta hiipii koko ajan hiljaa ylöspäin. Varsinkin liha- ja viljatuotteet kallistuu koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostan juustoja tarjouksesta silloin kun sattuu olemaan. Minusta hinnat on täällä nousseet kesästä jonkin verran. Oikeastaan yllättävän paljon .

   Poista
 5. Minusta hinnat tuntuivat yllättävän tasavertaisilta suomen hintojen kanssa. Kauppakassi kun tuntuu täälläkin kallistuneen ihan reilusti viimeisen puolenvuoden aikana. Olisi mukavaa kuulla elämisen ( asumisen yms. ) kalleudesta muutoinkin, sillä meidän perhettämme odottaa lähitulevaisuudessa työmaakomennus Norjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä olen Suomessa käynyt, niin ei siellä todellakaan ruoka halpaa ole. Miten siellä ihmisillä oikein raha kaikkeen riittää... Täällä on sentään palkat paremmat.

   Yritänpä tehdä postauksen asumisen hinnoista täällä :).

   Poista
 6. Minusta tuoremehu ja leipä (riippuen tietysti leivän painosta) ovat kalliita. Samoin jugurtti, mutta se onkin laktoositonta. Juusto taas, yli kilon paketiksi suht edullista. Se on Suomessa ollut aina hintavaa kilohinnaltaan.Mutta mutta tuo kefiiri, onko se tavallista piimää? Suomessa (kai) Kefiiri on jotenkin erikoishapanmaitotuote, ja kuvan perusteella näin olisi sielläkin päin. Eli erikoistuote sekin. Kalapuikot taas - olen kait viimeksi ostanut opiskeluaikana - ja silloinkin vaan kerran tai kaksi, jauheliha on kait aika lähellä sitä, mitä se maksaa Suomessakin. Salmiakki taas on sokeritonta, joten se on täälläkin sellaisena hintavampaa.
  OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kefiiri on erikoistuote eli ei ihan tavallinen piimä. Minusta se oli ihmeen halpa. Muistelen sen maksaneen lähemmäs kahtakymppiä.

   Poista
 7. Näyttää suorastaan halvalta tuo ruoka Norjassa kun vertaa siihen palkkatasoon ja veroprosenttiin. Kohtahan saatte vielä joulukuun tilinkin puhtaana käteen..voi teitä onnellisia. Pitäisköhän muuttaa takaisin Norjaan? Ai niin, tuossahan tulikin jo lueteltua ne hyvät asiat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun saataisiinkin se joulukuun tili puhtaana käteen! No , ei saada, kun maksetaan puolet siitä veromäärästä kuin tavallisina kuukausina... Palkkataso on todellakin kai parempi kuin Suomessa, mutta kyllä täällä tavallinen veroprosentti on 36. Mitä lie Suomessa, minä en tiedä.

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.