maanantai 20. elokuuta 2012

Tämän ja varmaan monen illan puuha tällä viikolla + viikon säikähdys

Täällä on vanhempien tehtävänä paperoida koululaisten kirjat ja vihkot syksyn aluksi. Ainakin meidän kylän koulussa käytetään lukukirjat uudestaan muutaman vuoden ajan. Rupesin tässä miettimään, että onkohan tieto aina ajan tasalla noissa kirjoissa... Mutta se ei nyt ollut se asia, josta aioin kysellä, vaan se, että paperoidaanko siellä Suomessa tai muualla maailmassa koulukirjoja enää?


Tässä oli tämän illan saalis. Lisää tulee sitten huomenna.


Ja äsken meinasin säikähtää kunnolla, kun ajoin puolipimeässä sateessa kioskille autolla. Nuo valopilkut tien varressa ovat auraustikkuja!!! Siis luitte ihan oikein: AURAUSTIKKUJA!


Minusta vähän aikaista laatua. Tai tietävätkö Tiehallinnon pojat jotain, mitä me muut ei vielä tiedetä...

16 kommenttia:

 1. Siis kai teille ei vielä ole lunta tulossa...toivottavasti ei...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallisesti vasta aikaisintaan syyskuun lopussa. Vaan kun on satanut koko kesän niin uumoileekohan pojat aikaista talveakin...

   Poista
 2. Tààlà meillà Italiassa pitàà ostaa itse omat kirjat ja veljeltà toiselle ei ole mahdollista antaa, kun tuntuu ettà tahallaan vaihtavat kirjoja joka vuosi. Pààllystàn kyllà pojalleni kontaktimuovilla, mutta taidan olla ainoa, kun vàlillà poika siità marmattaa kun ei muillakaan ole noin. Tààlà ei myydà kontaktimuovia edes, àitini tuo suomesta. Ainut mità tààlà lòytyy on sellaisia suojia joihin vihon voi "pujottaa" sisààn niin ettei heti kulu, mutta kirjoille ei sità mahdollisuutta ole

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ostetaanko siellä kirjat ala-asteellakin? Täällä voi myös ostaa semmoisia kankaisin suojia kirjoille/vihkoille. Mutta aika harva niitä taitaa käyttää.

   Poista
 3. Hmm.. meidän ei tarvinnut päällystää kirjoja lasten kristillisessä koulussa (muistaakseni) New Hampshiressä, Usassa. Kirjat taisivat olla kovakantisia. Ja nyt teinien koulukirjat ovat elektroniset:)
  Hui sentään - auraustikkuja!!! Noh, täälläkin (Usan pohjoisessa) on yhtäkkiä tullut kylmyyttä päiviin. Onneksi vielä auringonpaistetta päivisin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elektroniset kirjat säästävät varmaan luontoa. Kun eihän tavallisia koulukirjoja voi kumminkaan montaa vuotta käyttää. Mihin aikaan vuodesta teille tulee sinne talvi lumineen tavallisesti?

   Poista
 4. Ala-asteella ainakin, silloin 3 vuotta sitten kun mun nuorimmainen sitä kävi. Meille onkin jäänyt siltä ajalta iso rulla kontaktimuovia tuonne eteisen lipastoon. Muistan, että minusta kehittyi 4 lapsen jäljiltä melko hyvä kirjojen päällystäjä loppuvuosina !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minäkin olen oppinut tuon päällystämisen vasta täällä. En muista, että poikien koulua aloittaessa Suomessa olisi tarvinnut mitään päällystää. Tai sitten muistan väärin...

   Poista
 5. Auraustikut ovat Liisan lyhtyjä. Muistan lapsuudesta kun meitä kuskattiin hiihtolomalle maalle, vieraaseen paikkaan, Liisa lupasi olla risteyksessä lyhdyn kanssa vastassa että osaamme kääntyä. Jossain Jyväskylän paikkeilla oli silloin auraustikut joita emme aikaisemmin olleet nähneet, kun ensimmäinen tuli pimeydestä esiin koko takapenkki huusi siinä on Liisan lyhty... niitä oli aika paljon, mutta oikeakin löytyi.

  VastaaPoista
 6. Yölämpötilat laskee kyllä täällä Etelä-Suomessakin siihen malliin etten yhtään ihmettele auraustikkuja siellä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä me edes pohjoisessa asuta... On tämä outo juttu.

   Poista
 7. Auraustikkuja ei vielä ole teiden varsille laitettu. Viime syksynä täällä meidän kylällä tikut heiteltiin keihäin metsään jo ennen lumien tuloa. Ei yhtään innosta tuo talven tulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on onneksi ollut hyvin vähän tuommoist ilkivaltaa.

   Poista
 8. Juu, pitää ne kirjat vielä "paketoida" Ainkin meillä, sekä ala- ja yläasteella. Tai, eihän noita itselle tuttuja ala- ja ysläastetta enää edes taida virallisesti olla, vaan ne on jo jonkin aikaa ollee yläkoulu ja alakoulu :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, opinpa uutta. Siis ylä- ja alakoulu. Tervetuloa muuten lukijaksi KahviKaneli :).

   Poista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.