torstai 4. marraskuuta 2010

Karvattomat kaverit

Tai villattomat siis.

Tytöt ja pojat pääsivät eroon kesävilloistaan eilen aamulla. Onneksi olin töissä, niin ei tarvinnut olla pakkaamassa villoja ;). Siinä saa nimittäin tehdä ihan oikeasti töitä, kun nämä Uuden Seelannin keritsijäpojat ovat aikamoisia ammattilaisia. Yhteen lampaaseen käytetään aikaa korkeintaan minuutti. En ymmärrä miten niitten selät kestää tuota hommaa.


15 kommenttia:

 1. Olen saanut joskus kokeilla keritsemistä, tosin ihan saksilla. Se on aika metkaa puuhaa. Lampaan villassa on kiva tuoksu.

  VastaaPoista
 2. Tulevatpa ne keritsäjäpojat kaukaa! Ei kai tytöillä ja pojilla nyt ole kylmä kun karvat lähti...

  VastaaPoista
 3. Johanna, saksilla voisi menna monta paivaa naissa meidan lampaissa ;).

  Yaelian, voihan se vahan viileaa nain aluksi olla. Ainakin jos on kovin kylma oisin. Mutta villa kasvaa nopeasti ja jo viikossa on kiva sänki tullut ja se jo lammittaa kummasti.

  VastaaPoista
 4. Aikas reppanan nakosia nyt aluksi! Minne villa myydaan? Meneeko se jonkun laatuluokituksen lapi, vaikuttaa kai hintaan? Vaikuttaako villan varikin?

  VastaaPoista
 5. Toisille tehdää kesätukka, mut teidän lampailla se tehdää syksylookki :D

  VastaaPoista
 6. Voi että, nyt on toiset taas ihan nakupellejä! :) Mutta ei siis ilmeisestikään kauan, kun sänki kerran tulee jo nopeasti :)

  VastaaPoista
 7. Kovin ovat sopoja nakuinakin ;-)

  VastaaPoista
 8. Anu, villankerayskeskukseen ja hintaan vaikuttaa laatu (puhtaus jne) ja kylla, valkoisesta maksetaan paremmin :).

  Amalia, syksy- ja kevattukat ;).

  Famu, varmasti on alussa.

  Marika, mita kylmempaa, sen nopeammin villa kasvaa.

  Soile, kummasti ne "laihtuu" leikkauksen ansiosta :).

  VastaaPoista
 9. Voi poloisia! Ei kai niillä kylmä ole kun kaikki villat on keritty!! Nopeaa touhua tuo keritseminen!! Onkohan siinä urakkapalkkaus oikein?!;)

  VastaaPoista
 10. Liisa, jos on pakkasta, niin varmaan vahan kylma aluksi. Mutta hallissa voi tulla kuumakin, kun heita on siella niin paljon. Palkka tulee per lammas. Taitaa olla 29kr per keritty.

  VastaaPoista
 11. Telkusta katselin kerran kilpailua lampaan keritsimisestä, tosi nopeita poikia ovat. Kasvatetaanko teillä noita enemmän villan takia kuin lihan?

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoista taas lukea - jotenkin olin unohtanut syyskerimisen, vaikka tädilläni lampaita olikin. Vai voiko olla että ei aina syksyllä keritä?
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Sirokko, lihan vuoksi vaan. Villa on pakko leikata tietyin valiajoin.

  Helja, lampaat voi leikata kerran vuodessakin vaan, mutta sitten tulee turkista kamalan paksu. Meilla keritaan aina syksyisin ja kevaisin ennen karitsointia.

  VastaaPoista
 14. Mukavaa lammastietoutta taas, kiitos.
  Täällä meidän kaupassa ei juurikaan lampaanlihaa löydy. Täytyykin lähteä pääkaupunkiin, että saisi tehtyä oikein kunnon lammaskaalit. :)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.