sunnuntai 30. elokuuta 2009

Norjan suomalaismetsat

Edellisen postauksen Kirlahin kommentista tuli mieleen monen norjalaisen suomalaistausta.

1600-luvulla muutti ita-suomalaisia ensin Ruotsiin ja sielta eteenpain Norjaan. Kongsvingerin lahella on Finnskogen eli suomalaismetsat. Sielta loytaa edelleenkin vanhoja suomalaisten rakentamia metsa-asumuksia.

Tasta voit lukea enemman suomalaisista Norjan metsissa.

Olen tavannut useita norjalaisia, jotka ovat kertoneet ikivanhoista suomalaisista taustoistaan. He kokevat olevansa jollakin tapaa sukulaisia meidan kanssamme.

3 kommenttia:

  1. Finnskogen on tosi mielenkiintoinen osa suomalaisten ja norjalaisten historiaa, harmi ettei tullut käytyä paikan päällä Norjassa asuessani. Päivitän nykyistä blogiani tosi harvoin, mutta käänsin sinne jokunen aika sitten Dagbladetin artikkelin juuri samaisesta aiheesta: http://burmanintk.fi/blogit/almamaria/?p=62

    VastaaPoista
  2. Hei Almamaria!!! En tiennytkaan blogistasi, enka loytanyt sita Blogilistalta. Mutta yritan saada sen jollekin listalleni, etta kayn valilla kurkkaamassa aina. Minakaan en ole viela kaynyt tuolla Finnskogenissa, ajanut vain ohitse. Mutta suunnitelmissa on retki sinne jonakin paivana.

    VastaaPoista
  3. Kiitos linkistä. Jotenkin noista Norjan eteläisemmistä suomalaismetsistä ei juurikaan puhuta, Ruotsin puoleisista ja ihan pohjoisista kylläkin. Varmaan suomalaiset ovat sitten osaltaan vaikuttaneet nykynorjalaisten kansanluonteeseenkin jotenkin.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.