torstai 6. elokuuta 2009

Lasten kaappaukset

Pari viimeista viikkoa on norjalaisia puhuttanut lasten kaappausasia. Kyseessa on siis lapset, jotka jompi kumpi vanhemmista on kaapannut mukaansa useimmiten kotimaahansa.

Asia nousi taas kerran otsikoihin, kun norjalaisen naisen kaksi lasta palasivat Norjaan oltuaan muutaman vuoden Marokossa isansa luona. Asiasta on tullut jopa kahden maan valinen selkkaus, koska isa vaittaa, etta Norjan suurlahetysto Marokossa oli mukana saamassa lapsia pois maasta. Isa on julkisuuden henkilo Marokossa, silla han on entinen juoksun olympiavoittaja.

Tassa on samankaltaisuuksia pienen Anton pojan tapaukseen siella Suomessa.

Naista lasten kaappausasioista oli talla viikolla myos dokumentti televisiossa. Siina mainittiin esimerkiksi se, etta ongelmana usein on lakien kiemurat: Norjassa annettu lainpaatos lasten huoltajuudesta ei pade toisessa maassa. Eika myoskaan muualla annettu paatos pade Norjassa.

Kansainvalisyyden lisaantyessa ovat myos kaappaustapaukset lisaantyneet. Talla hetkella Norjassa lahes 250 lasta, jotka jompi kumpi vanhemmista on kaapannut ilman toisen vanhemman lupaa.

1 kommentti:

  1. Vaikeita asioita ovat. Suotavaahan olisi ja lasten edun mukaista, että vanhemmat voisivat sovussa huolehtia lapsistaan jommankumman asuinpaikalla. Usein näissä tapauksissa sitten tulee vielä ne kulttuurierotkin merkittävään asemaan. Kauheaa olisi ollut, jos olisi joutunut eroon lapsistaan.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.