torstai 14. heinäkuuta 2016

Ei enää kauan, sekä vähän norjalaisesta sairasvapaasysteemistä

Reilu kuusi viikkoa kipsin kanssa tuntui ikuisuudelta, mutta niin ne päivät ja viikot ovat menneet. Tasan viikko enää jäljellä! Jippii!


Norjassa on tämä sairastamissysteemi edelleen sellainen, että palkkaa saa ensimmäisestä sairasvapaapäivästä. Ja täydellä palkalla voi olla sairasvapaalla kokonaisen vuoden. Tämä on siis periaatteessa näin. Mutta systeemejä on tiukennettu jonkin verran ja sairasvapaan ajan seuranta on tiukempaa. Ja koko ajan katsotaan, voiko työntekijä tulla takaisin töihin edes osaksi aikaa. 

Ja jos sattuu näin ikävästi kuin minulla, niin loma siirtyy pidettäväksi myöhemmin. Minulla on tämän jälkeen neljä viikkoa jemmassa lomaa syksyksi. Olen töissä opettajaehdoilla eli mulla on tätä lomaa muutenkin ihan ruhtinaallisesti.

Lisäksi on mahdollisuus olla poissa töistä muutamia jaksoja vuodessa ilman lääkärintodistusta. 

Eli hyvin on asiat täällä edelleen.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi hyvältä! Paranemisiin<3

  VastaaPoista
 2. Hyvä että olet jo voiton puolella. Toivottavasti loppuaika kipsin kanssa sujuu mukavasti. Norjassa on sairastamisasiat selvästi paremmin kuin meillä Suomessa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hyvää viikonloppua ja jaksamista vielä vähäsen sen kipsin kanssa. Norjassa on upea sairauslomajärjestelmä.:)

  VastaaPoista
 4. Hyvältä tuo vaikuttaa. Toivottavasti varvaskin on parantunut. Mut saattaa vielä olla kipeekin.
  Mulla on oikeen jalan vaivasenluu ollu kipee, en tiedä uskaltaako mennä lääkärille näyttämään :D Jospa se paranis itsestään.

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.