maanantai 13. kesäkuuta 2016

Ostanko hyvää omaatuntoa

Katsoin juuri televisiosta EAT-konferenssin  avajaisia Tukholmasta. EAT Foundation on kolmen eri organisaation yhteistyön tulos. EAT yhdistää tieteen, politiikan ja liiketoiminnan. Tarkoituksena on terveellisen ja ravitsevan ruuan tuottaminen kaikille maailman väestölle turvallisesti luontoa säästäen. Norjalainen Gunhild Stordalen on primus motor EAT-aloitteessa. Suomesta oli muuten ensimmäisenä mukana aloitteessa Fazer group.


Maailmaahan voi parantaa monella tapaa. Luin jostain, että Stordalenin äiti oli sanonut tyttärelleen, että ei yksi ihminen voi maailmaa parantaa. Nyt hän on kumminkin päässyt aika pitkälle tässä maailmanparantamisessaan :).

Minun tapani parantaa maailmaa on olla Plan-kummi (tai oikeastaan tyttäreni on se kummi, vaikka minä annankin lahjoituksen). Muuten kun googlasin Plan-kummiudesta suomeksi, niin sieltä löytyi paljon linkkejä huijauksesta... Täällä Norjassa Plania pidetään luotettavana lahjoituskohteena.

Toinen missä olen ollut mukana, on mikrolainojen antaminen KIVAn kautta eri maiden yrittäjille. Siinä osallistun pienellä lainasummalla yrittäjän kuluihin ja saan lainan vähitellen takaisin. Voidakseni lainata sen taas uudestaan uudelle lainaa tarvitsevalle. Toimii hyvin.Ostatko sinä hyvää omaatuntoa itsellesi? 

2 kommenttia:

  1. En, en osta, enkä anna mihinkään keräykseen rahaa. Heti kun mulle toteen näytetään, että raha menee LYHENÄMÄTTÖMÄNÄ, niin sit voin harkita.

    VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.