sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vierasbloggaus :) eli tyttären kertomus kesän suomenkielen jakulttuurin leiristä Nurmeksessa

Hyvää huomenta! Minä on nyt ollut Kesälukiossa Nurmeksessa, minulla oli hauska! Nyt minä osan kirjotta, lukea ja keskustelua! Minä oli sielä yhdeksan paivä, ja minä opin paljon! Meila oli liikunta melken joka päiva! Meila oli kaks tuntia vaapaaaika joka paivä.
  
  Ensimmainen kerros

Me olimme viisi tyttö kuka asoi huoneistossa. Meilä oli kaks kierrosta. Kieroros yks: sauna, kaks soiku, kylpyhuone ja astouan pesukouone. Meillä oli kiin ouuni mutta me ei tarvitsi sen kun meillä oli seisovapöytä 4 kertaa päivässä. ruokailisut oli allergiset huomioitu hyvin! Minulla on laktoseintoleranse ja minä voin syödä kaikki mika muutkiin. Kerros kaks: 6 hotelli sänkya ja 1 kylpyhuone. Jos sinä halua katso mitein sielä nautöy katso tässa! http://www.hyvarila.com/fi/etusivu/

Tunnit: meillä oli 2-4 suomen tunti paivässa. Meillä oli 3 ryhmä, 1. Joku kuka osaa hirveän hyvä kirjotta. 2. Joku kuka osa hyvä suomea (minä) 3. Joku kuka ei osaa suomea noin hyvä. Minä oppit kirjotta hyvä (verbit, adjektiivit ja substantiivit). Minä puhoin englanti, suomea ja Saksa toisten oppilein kansaa. 


Meillä oli rantaa, ja tässä me meni uimassa opettajan kansaa. Tamä kuva on Rantasta illalla. Sielä oli frisbeegolfi, lentopallokentillä ja jalkapallokentällä ja paljon muuta. Hirven hauska! Hakekaa kohta ensi vuoden kurssille tässä: http://www.kesalukio.fi 
               //Maija


P.s Maija ei osannut lukea tai kirjoittaa suomea ennen kurssille menoa. En ole korjannut hänen virheitään. Puhuminenkin oli ihan eri sfääreissä kurssilta tultua.
11 kommenttia:

 1. Hienoa! Upeaa, nopeaa kehitystä! Onnittelut Maijalle!

  VastaaPoista
 2. Hienoa. Tunnen aika paljon Briteissä asuvia lapsia,joiden äiti on suomalainen. Yleensä he oppivat puhumaan hyvin ennen koulun alkua, mutta sitten suomen oppiminen pysähtyy ja taantuu.

  Oli varmasti kiva kesäkoulu.

  OP

  VastaaPoista
 3. Hyvä Maija! Opit nopeasti. Minun siskojen lapset tarvisivat myös tuollaista kurssia, mutta taitaa tulla liian kalliiksi kuudelle teinille...

  VastaaPoista
 4. Oikein kauniissa paikassa olet Maija ollut suomenkieltä opiskelemassa. Oikein kivasti olet oppinut kieltä. Sitten vaan jatkat kirjoittamista, lukemista ja puhumista suomenkielellä. Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Hyvin on Maija oppinut. Onnittelut.

  VastaaPoista
 6. Hatunnosto Maijalle! Valitettavasti omat ulkosuomalaiset sukulaistytöt eivät ole lainkaan äitinsä kotimaasta eikä edes suomenkielestä kiinnostuneita vaikka ovat jo 16 ja 15 vuotiaita.

  VastaaPoista
 7. Hyvin kirjoitettu ja kivassa paikassa oli leiri! Mä kävin lapsena ja nuorena paljon leireillä, aina tykkäsin :-)

  VastaaPoista
 8. Kiitos, että kirjoitit vaikutelmia kurssista! :-) Lähetän varmaan omankin tyttäreni tuollaiselle kurssille, kunhan se ensin kasvaa vähän. :-)

  VastaaPoista

Kiitos mukavista kommenteista. Yritän vastailla aina niihin, mutta monesti vasta jonkin ajan kuluttua.